Tipul bucătăriei:
Mac și brânză vegană
- servește 4 persoane
- Uşor
Expertul nostru vegan împărtășește secretele sale pentru a perfecționa această versiune pe bază de plante a unui clasic reconfortant, făcut extrem de bogat și indulgent cu miso alb
Încercați mac-urile și brânzeturile noastre vegane, apoi verificați rețetele noastre vegetariene carbonara, bolognese vegane, musaca vegană și mai multe paste vegane.
Această rețetă vegană de mac și brânză provine de la Richard Makin, cunoscut și sub numele de Night Night Vegan. El spune … „Utilizați ulei culinar de nucă de cocos în această versiune pe bază de plante a mâncării clasice de confort – a fost dezodorizată pentru a elimina aroma și mirosul de nucă de cocos, dar își păstrează totuși bogăția”.
După ce ați încercat acest mac și brânză pe bază de plante, consultați aici mai multe rețete vegane ale lui Richard. De asemenea, el își împărtășește secretele despre gătitul vegan aici, inclusiv cele mai bune ingrediente pe bază de plante și modul de utilizare a brânzei vegane.
Rețetă de mac și brânză vegană
Ingrediente
- morcov 1 mic, tocat aproximativ
- paste scurte 300g, (ceva tubular, cum ar fi macaroane sau rigatoni, funcționează cel mai bine)
- lapte de plante 400 ml
- miso alb 2 linguri
- fulgi nutritivi de drojdie 1 lingură
- amidon de tapioca 1 lingură
- ulei de cocos 60g, topit și răcit puțin
- sare Sp linguriță
- pudra de ceapa Sp linguriță
- pudra de muștar Sp linguriță
RAPIDARE CU CASAJ VEGAN
- caju crud nesărat 20g, (înmuiat în apă clocotită timp de cel puțin 1 oră)
- oțet de mere 1 linguriță
- sirop de agave ½ linguriță
- fulgi nutritivi de drojdie 1½ lingură
- amidon de tapioca 1½ lingură
- ulei de cocos 40g, topit și răcit puțin
Metodă
-
Pasul 1
Căptușim două ramekine mici cu hârtie de copt și punem deoparte. Puneți toate ingredientele pentru topping în ceașca unui blender de mare viteză cu 200 ml apă și 1 linguriță de sare. Se amestecă la cea mai mare viteză timp de cel puțin un minut. Asigurați-vă că caju este complet neted – fără bucăți sau cereale nisipoase.
-
Pasul 2
Se toarnă într-o cratiță mică și se pune la foc mediu mic, amestecând constant. Lichidul va începe să se îngroașe destul de repede. Continuați să bateți până când lichidul este foarte gros și strâns și seamănă cu fondue sau brânză cu fir topit. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute. Împărțiți amestecul între cele două ramekine și acoperiți. Puneți în congelator până se solidifică (aproximativ 2 ore).
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Aduceți o cratiță medie cu apă la fierbere. Adăugați morcovul și gătiți-l timp de 15 minute sau până când se înmoaie complet. Scoateți morcovul cu o lingură cu fante (păstrați apa în tigaie) și adăugați-l la ceașca unui blender de mare viteză. Pus deoparte.
-
Pasul 4
Adăugați un praf bun de sare în apa clocotită pe care ați folosit-o pentru a găti morcovul, urmată de paste. Gatiti timp de aproximativ 5 minute sau pana cand sunt foarte al dente. În timp ce pastele se gătesc, adăugați toate ingredientele rămase în blender, împreună cu morcovul. Folosiți o oală pentru a îndepărta 100 ml de apă pentru paste și adăugați-o în blender. Amestecați la viteză mare până când este complet netedă și purăeed.
-
Pasul 5
Odată ce pastele sunt foarte al dente, scurgeți-le și adăugați-le într-o formă de prăjire mică, adâncă. Se acoperă cu sosul cremos pentru blender. Scoateți brânza vegană din congelator și scoateți hârtia. Folosiți o răzătoare grosieră pentru a mărunți o parte din brânza vegană deasupra pastelor. Nu este necesar să folosiți toată brânza – veți rămâne câteva, dar va rămâne înfășurată în congelator până veți avea nevoie de ea.
-
Pasul 6
Acoperiți tava strâns cu folie. Puneți la cuptor și coaceți timp de 20 de minute înainte de a îndepărta folia și coaceți încă 15 minute până când devin aurii și clocotesc.