Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Maharashtrian amti dahl

Maharashtrian amti dahl

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Maunika Gowardhan, expertă în gătitul indian în măsline, împărtășește rețeta ei pentru un dahl vegan clasic dulce și acru din Maharashtra


Încercați daun-ul lui Maunika Gowardhan, apoi verificați rețetele noastre indiene din cocos dahl aloo gobi mattar, saag aloo și mai multe vegetariene.

Acest dahl reconfortant dulce și acru este unul pe care l-am devorat în numeroase ocazii crescând în India. Adăugarea de jaggery și tamarind este obișnuită la dah-urile fabricate în vestul Indiei. Îmi place să-l servesc acoperit cu o păpușă suplimentară de ghee sau unt, cu niște pâine caldă sau orez.

Ingrediente

  • toor dal sau linte roșie 250g, (vezi notele bucătarului)
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • ghee sau ulei vegetal 2 linguri
  • semințe de muștar negru 1 linguriță îngrămădită
  • frunze proaspete de curry 10
  • asafoetida o ciupitura
  • ardei iute cu ochi de pasăre verzi 2, fantă longitudinală
  • jaggery sau zahăr brun deschis 1 lingură
  • pasta de tamarind 2 lingurițe
  • Maharashtrian goda masala 1 linguriță sau garam masala ¼ linguriță
  • pudră de ardei iute ½ linguriță
  • nucă de cocos ras pentru a face 1 lingura
  • coriandru tocat, pentru a servi
  • chapatis sau orez basmati gătit a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune lintea într-o tigaie grea cu 1 litru de apă și turmeric. Aduceți la fierbere și fierbeți ușor timp de 45-50 de minute sau până când lintea începe să devină moale – amestecați bine pentru a vă asigura că nu se lipesc de fundul cratiței. Opriți focul, zdrobiți ușor lintea pentru a se îngroșa, apoi acoperiți și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Încălziți ghee-ul într-o tigaie grea la foc mediu, apoi adăugați semințele de muștar. De îndată ce încep să stropească, adăugați frunzele de curry. Se prăjește câteva secunde, apoi se adaugă asafoetida și ardeii iute. Includeți lintea gătită, împreună cu jaggery, tamarind, goda masala și pudră de ardei și condimentați cu sare. Se amestecă bine și se prăjește 1 minut. Adăugați suficientă apă fiartă (aproximativ 100-200 ml) pentru a face dahl supă, apoi fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă bine, se stinge focul și se ornează cu nucă de cocos și coriandru. Se servește cald cu chapatis sau orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 323
  • Gras 9.8g
  • Saturează 5.8g
  • Carbohidrați 38.2g
  • Zaharuri 5.7g
  • Fibră 13.5g
  • Proteină 13.8g
  • Sare 0,1g
.
#Maharashtrian #amti #dahl
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *