Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Morcovi Carbonizati Cu Nuca si Portocala

Morcovi carbonizați cu nucă și portocală

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2 ca o farfurie de partajare
  • Puțin efort

Oferă-ți statutul de vedetă a legumelor cu această garnitură de morcovi plină de culoare


Ingrediente

  • morcovi 6 mici, spalate
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, nedecojite
  • rozmarin 1 crenguță, ace culese
  • portocale 2-3, numai segmente
  • nucă murată 1, feliat de ½ cm grosime
  • nuci 4, prăjită
  • maghiran sau oregano un praf, doar frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune morcovii pe o tavă întregi, cu verdețurile tăiate înapoi. Stropiți cu ulei de măsline și adăugați usturoiul și rozmarinul. Asezonați cu sare și piper.

  • Pasul 2

    Dați la cuptor pentru cel puțin 30 de minute, lăsându-le să devină maro închis, dar să nu se ardă. Se vor carboniza și verdeața. Dacă se întunecă prea mult, reduceți puțin cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4, astfel încât să poată continua să se gătească fără să capete prea multă culoare. Le vrei maro pe exterior și fragede la mijloc.

  • Pasul 3

    Odată gătite, scoateți, înjumătățiți și aranjați-le pe o farfurie. Se împrăștie peste bucățile de portocale și nucile murate. Se zdrobesc nucile prajite cu degetele peste vas si se termina prin presarare peste frunzele de maghiran.

Informatii nutritionale

  • Kcals 237
  • Gras 12.5g
  • Saturate 1.5g
  • Carbohidrați 20.9g
  • Fibră 9.9g
  • Proteină 5.1g
  • Sare 0,3g
.
#Morcovi #carbonizați #nucă #și #portocală
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *