Tipul bucătăriei:
Morcovi carbonizați cu nucă și portocală
- servește 2 ca o farfurie de partajare
- Puțin efort
Oferă-ți statutul de vedetă a legumelor cu această garnitură de morcovi plină de culoare
Ingrediente
- morcovi 6 mici, spalate
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, nedecojite
- rozmarin 1 crenguță, ace culese
- portocale 2-3, numai segmente
- nucă murată 1, feliat de ½ cm grosime
- nuci 4, prăjită
- maghiran sau oregano un praf, doar frunze
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune morcovii pe o tavă întregi, cu verdețurile tăiate înapoi. Stropiți cu ulei de măsline și adăugați usturoiul și rozmarinul. Asezonați cu sare și piper.
-
Pasul 2
Dați la cuptor pentru cel puțin 30 de minute, lăsându-le să devină maro închis, dar să nu se ardă. Se vor carboniza și verdeața. Dacă se întunecă prea mult, reduceți puțin cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4, astfel încât să poată continua să se gătească fără să capete prea multă culoare. Le vrei maro pe exterior și fragede la mijloc.
-
Pasul 3
Odată gătite, scoateți, înjumătățiți și aranjați-le pe o farfurie. Se împrăștie peste bucățile de portocale și nucile murate. Se zdrobesc nucile prajite cu degetele peste vas si se termina prin presarare peste frunzele de maghiran.
Informatii nutritionale
- Kcals 237
- Gras 12.5g
- Saturate 1.5g
- Carbohidrați 20.9g
- Fibră 9.9g
- Proteină 5.1g
- Sare 0,3g