Tipul bucătăriei:

Murături de mărar - Castraveți

murături cu mărar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 500g
  • Uşor

Aceste murături de mărar sunt răcoritoare acre, cu o crocantă delicată, perfectă într-o salată de vară sau un sandwich rapid cu carne de vită cu sare


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie


Cel mai bine este să folosiți castraveți mici, cu coaja groasă, în formă de castraveți. Un ingredient foarte important pentru menținerea lor clare este taninul – folosim frunze proaspete de struguri, din care puteți cumpăra uscate souschef.co.uk – sau un vârf de frunze de ceai, frunze de zmeură, mur sau stejar funcționează, de asemenea. Dacă aveți suficient, puneți unul pe fund și apoi folosiți altul pentru a ține murăturile sub saramură înainte de a adăuga o greutate și de a sigila vasul.

Ingrediente

  • castraveți mici de creastă 500g
  • frunze de struguri sau alte frunze bogate în tanin 1
  • usturoi 2-3 cuișoare
  • semințe de muștar 1 linguriță
  • boabe de piper întregi amestecate 1 lingură
  • chilli cu ochi de pasăre 1 linguriță de fulgi uscați
  • rădăcinile și tulpina de mărar 2-3, altfel folosiți frunzele sau semințele
  • sare de mare 3 linguri, măcinate fin

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați-vă bine borcanul și spălați castraveții. Tăiați capătul înfloririi deoarece există enzime în ea care pot face castravetele să se înmoaie.

  • Pasul 2

    Puteți găsi acest lucru pentru că iese mai mult decât capătul tijei (scoateți ambele capete dacă sunteți confuz).

  • Pasul 3

    Puneți o frunză de struguri în fundul borcanului. Adăugați usturoiul, semințele de muștar, boabele de piper, rădăcinile de ardei iute și orice alte condimente pe care le-ați dori.

  • Pasul 4

    Așezați castraveții în borcan, strângând în cât mai mulți, împachetându-i bine. Nu permiteți ca oricare dintre acestea să fie răsfățate sau puțin moale, deoarece nu vor fermenta bine.

  • Pasul 5

    Faceți saramura dizolvând mai întâi sarea într-o cantitate mică de apă fierbinte, apoi completați până la un litru cu apă rece pentru a face o saramură de 5%.

  • Pasul 6

    Se toarnă saramura în borcan peste legume, folosind cât ai nevoie pentru a o acoperi complet.

  • Pasul 7

    Adăugați o altă frunză și acoperiți-o cu un „adept” (vezi pagina 117) sau o greutate și sigilați. Dacă nu utilizați un borcan de blocare a aerului, deschideți borcanul rapid în fiecare zi pentru a lăsa gazul să scape, apoi resigilați.

  • Pasul 8

    Așteptați 5-10 zile, apoi începeți să gustați și dați la frigider odată ce sunteți mulțumit de fermentație.

  • Pasul 9

    În timp ce fermentați, păstrați borcanul departe de lumina directă a soarelui și, în mod ideal, la o temperatură constantă a camerei între 14C și 21C.

  • Pasul 10

    După aproximativ 3 zile, lichidul ar putea deveni tulbure, ceea ce este normal și ar putea exista decolorare în partea de sus.

  • Pasul 11

    Asta e ok. Gustați unul și, dacă este adecvat acru, poate puțin mai moale decât tipul de oțet, puneți borcanul în frigider pentru a încetini fermentarea ulterioară.

  • Pasul 12

    Păstrați legumele sub saramură.

.
#murături #mărar
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast