Tipul bucătăriei:
Napi roz murați
- serveste 8
- Uşor
Acești napi roz murați arată uimitor și reprezintă o completare grozavă, ușor de făcut, la orice masă de prânz sau mezze.
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- napii 4 mici, aproximativ 400g
- sfecla rosie cruda 2 mici
- fulgi de ardei iute roșu uscat 1 lingura
- otet de vin alb 250 ml
- zahăr pudră 100 g
- sare de mare 2 lingurite
- măsline, hummus, ardei iute murat și pâine (optional) a servi
Metodă
-
Pasul 1
Curățați napii și sfecla, apoi tăiați în jumătate și felii subțiri. Pune legumele în 1 borcane sterilizate mari sau 2 mai mici.
-
Pasul 2
Puneti ardeii iute, otetul, zaharul si sarea de mare intr-o tigaie cu 250 ml apa. Aduceți la fiert, amestecând până se dizolvă zahărul.
-
Pasul 3
Se toarnă lichidul peste legume apoi se lasă să se răcească. Sigilați borcanele apoi lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de o săptămână. Odată deschise, murăturile se vor păstra la frigider 2-3 săptămâni.
Informatii nutritionale
- Kcals 30
- Gras 0,2g
- Carbohidrați 5.5g
- Zaharuri 5.4g
- Fibră 1.9g
- Proteină 0,6g
- Sare 0,3g
#Napi #roz #murați