Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O pâine trosnită cu felii scoase din ea și unt în lateral

Pâine de tigru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1 pâine mare
  • Uşor

Coaceți această pâine cu crustă pentru a obține sarnii de slănină perfecte în weekend. Cu exteriorul său crocant și centrul moale, moale, pâinea de tigru este o coacere grozavă de stăpânit!


Coaceți această pâine tigru ușoară, apoi verificați pâinea noastră albă, pâinea cu sifon, aluatul și mai multe rețete de pâine.

Ingrediente

  • făină de pâine albă tare 500 g
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă plic de 7 g
  • ulei de susan 1 lingura

TOPING

  • făină de orez 75 g
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă ½ linguriță (jumătate de plic de 7 g)
  • zahăr pudră ½ linguriță
  • Marmite 1 lingura
  • ulei de susan ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina într-un bol și amestecați cu 1 linguriță de sare de mare fină, drojdia, uleiul și 300 ml apă caldă. Frământați scurt în bol până se omogenizează, apoi transferați pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și frământați timp de 8-10 minute sau până când este neted și elastic. Se pune din nou in bol, se acopera si se lasa 1 ora sa se dubleze volumul.

  • Pasul 2

    Bătuiți înapoi și aplatizați ușor aluatul pe suprafața de lucru, apoi modelați într-un rotund sau oval și transferați-l într-un banneton cu făină sau într-un castron tapetat cu un prosop de ceai cu făină. Partea de jos va deveni partea de sus la coacere, deci nu trebuie să fie îngrijită în acest moment. Acoperiți și lăsați timp de 45 de minute până când aproape își dublează din nou volumul.

  • Pasul 3

    În timp ce pâinea se dobândește, amestecați toate ingredientele pentru topping cu un praf de sare de mare fină și 60-75 ml de apă caldă – doar cât să faceți o pastă. Se lasă să bule și să facă spumă în timp ce pâinea se dobândește.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 240C/ventilator 220C/gaz 9. Pune un cuptor olandez (sau o caserolă mare care să se potrivească cu pâinea cu mult spațiu) în cuptor pentru a se încălzi timp de 30 de minute.

  • Pasul 5

    Pâinea se răsturnează cu grijă în caserola fierbinte, se amestecă rapid pasta de făină de orez și se întinde pe toată pâinea. Gătiți cu capacul timp de 30 de minute, apoi îndepărtați capacul și gătiți timp de 5-10 minute sau până când devine auriu și crocant, iar baza sună goală când este bătută. Se lasa la racit pe un gratar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 229
  • Gras 2.3g
  • Saturate 0,4g
  • Carbohidrați 43.7g
  • Zaharuri 0,5g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 7.5g
  • Sare 0,6g
#Pâine #tigru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *