Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O cutie de lemn umplută cu cuburi de jeleuri de fructe roșu închis

Pâte de fructe de pere fierte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 64 de jeleuri
  • Puțin efort

Acest dulce clasic franțuzesc are o întorsătură britanică cu pere cultivate local și o pată de porto. În mod natural vegan și o modalitate excelentă de a profita la maximum de acest fruct de sezon, rețeta bifează o serie de casete de sustenabilitate


Faceți acest pate de fructe de pere fierte pentru un cadou de sărbătoare, apoi verificați tiffinul nostru de ciocolată, baileys fudge, deliciul turcesc și cadourile de Crăciun mai comestibile.

Ingrediente

  • ulei vegetal 1 lingura
  • pere de conferință 8 (aproximativ 1,2 kg), decojite, decupate de miez și tăiate în bucăți de 2 cm (650 g greutate pregătită)
  • port rubin 150 ml
  • bete de scortisoara 2 mici
  • anason stelat 2
  • cuișoare întregi 3
  • pectină 18 g
  • zahăr tos auriu 500 g, plus 5 linguri
  • sirop de glucoza 75 g

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți o tavă de copt de 20 cm x 20 cm x 5 cm și tapetați cu hârtie de copt. Pune perele, portocul, batoanele de scorțișoară, anasonul stelat și cuișoarele într-o tigaie mare, pusă la foc mediu. Acoperiți și gătiți timp de 15 minute, amestecând din când în când, până când perele încep să se descompună. Luați de pe foc, aruncați batoanele de scorțișoară, anasonul stelat și cuișoarele, apoi amestecați perele până se omogenizează cu un blender de mână. Treceți printr-o sită într-o tigaie mare și curată.

  • Pasul 2

    Se amestecă pectina cu 50 g de zahăr și se presară peste piureul de pere. Bateți până când pectina s-a dizolvat și amestecul este omogen. Adăugați zahărul rămas și siropul de glucoză și gătiți la foc mediu timp de 6-8 minute, amestecând până ajunge la 110C și începe să se întărească pe lingură. Se ia de pe foc si se bate pentru a indeparta eventualele cocoloase, apoi se toarna in tava si se netezeste cu dosul unei linguri pana la o grosime uniforma. Se răcește complet pentru a se fixa.

  • Pasul 3

    Se intoarce pe o tabla de tocat pudrata usor cu zahar si se taie in patrate de 2 cm. Adăugați cele 5 linguri de zahăr și păstrați într-un recipient ermetic până la o lună.

Informatii nutritionale

  • Kcals 49
  • Gras 0,1g
  • Carbohidrați 11.2g
  • Zaharuri 10.5g
  • Fibră 0,3g
#Pâte #fructe #pere #fierte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.