Tipul bucătăriei:

Tartă Ragda cu chutney de usturoi cu ardei iute

Pattice Ragda

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Fiecare gură din aceste chiftele de cartofi cu ghimbir și ardei iute este o bombă aromată. Pot fi făcute cu ușurință înainte și încălzite pentru o delicatese picantă în ziua boxului


Încercați această rețetă de sărbătoare indiană, apoi verificați mai multe rețete indiene. Scriitorul Maunika Gowardhan spune: „Aceste pateuri de cartofi sunt prăjite la tigaie și acoperite cu un curry de naut supă, chutney de tamarind, chutney de mentă, chutney de usturoi picant, ceapă și sev crocant (vermicelli). Năutul conservat funcționează bine, deși în mod tradițional ați folosi vatana securizată (mazăre albă uscată). De asemenea, asigurați-vă că verificați rezistența pastei de tamarind pe care o utilizați, astfel încât să puteți ajusta după cum este necesar. ”

Ingrediente

PATTICE (PATTIES)

  • pâine albă o felie
  • cartofi 480g, curățat, fiert și ras grosier
  • ghimbir ½ o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • ardei iute 2, tocat mărunt
  • zahăr o ciupitura
  • suc de lămâie 1 linguriță
  • coriandru tocat pentru a face 1 lingură
  • faina de porumb 2 lingurițe
  • ulei pentru prajit

RAGDA (GREY)

  • ulei vegetal 3 linguri
  • semințe de muștar negru 2 lingurițe
  • asafoetida o ciupitura
  • ceapă 1 mic, tocat mărunt
  • frunze de curry 8-10
  • roșii de prune 2, tocat mărunt
  • năut 400g tablă, scursă
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • kashmiri sau pudră de ardei iute roșu ușor ½ linguriță
  • pasta de tamarind 2 lingurițe
  • zahăr 2 lingurițe
  • garam masala Sp linguriță

A ASAMBLA

  • ceapa rosie ½, tocat mărunt
  • coriandru tocat pentru a face 3 linguri
  • chutney de mentă și coriandru
  • chutney de tamarind
  • usturoi chilli chilli
  • sev o mână

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face ragda, încălziți uleiul într-o tigaie cu capac greu pe foc mediu și prăjiți semințele de muștar și asafoetida până când semințele încep să se stropească. Adăugați ceapa și prăjiți timp de 7-8 minute sau până se înmoaie. Coborâți focul și adăugați frunzele de curry, prăjind 20 de secunde. Includeți roșiile și gătiți, amestecând, timp de 8 minute. Se amestecă nautul, împreună cu turmericul și pudra de ardei iute. Adăugați 400 ml de apă, condimentați după gust, puneți capacul și fierbeți la foc mic timp de 35 de minute, amestecând ocazional.

  • Pasul 2

    Adăugați pasta de tamarind, zahărul și gram masala și fierbeți timp de 2-3 minute. Puneți niște naut cu spatele lingurii pentru a ajuta la îngroșarea puțin a curry-ului.

  • Pasul 3

    Pentru a face torturile, înmuiați felia de pâine în 50ml de apă timp de 1 minut, apoi stoarceți apa. Într-un castron mare, amestecați pâinea cu piure de cartofi, ghimbir, ardei iute și un vârf de sare. Se amestecă zahărul, sucul de lămâie, coriandrul și făina de porumb, apoi se modelează în 12 torturi, fiecare în jur de 4cm lățime. Plătiți-le ușor. Se răcește timp de 15 minute.

  • Pasul 4

    Încălziți o parte din ulei într-o tigaie la foc mediu-mare și prăjiți chiftelele în loturi timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc și sunt clare în jurul marginilor.

  • Pasul 5

    Pentru asamblare, puneți trei torturi în fiecare castron și acoperiți cu o porție generoasă de ragda. Completați cu niște ceapă tocată, coriandru și o porție generoasă de chutney de tamarind și chutney de usturoi cu ardei iute, urmată de sev.

Informatii nutritionale

  • Kcals 391
  • Gras 20.7g
  • Saturează 1.5g
  • Carbohidrați 39.9g
  • Zaharuri 8.7g
  • Fibră 6.7g
  • Proteină 7.9g
  • Sare 0,2g
.
#Pattice #Ragda
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast