Tipul bucătăriei:
Piccalilli de legume de iarnă
- face 4 borcane de 300 ml
- Uşor
Legumele păstrează o oarecare stare crocantă în acest piccalilli, care folosește o mulțime de condimente din dulap. Folosiți orice capăt de rădăcină de legume pentru a reduce risipa alimentară, apoi depozitați-l în borcane de sticlă reciclate. Etichetați cu o dată când piccalilli vor fi gata de savurat
Faceți acest piccalilli cu legume de iarnă, apoi verificați piccalilli-ul nostru clasic, cântarele murate, murăturile cu mărar și mai multe rețete de murături.
Sfat reteta: Pentru a steriliza borcanul, încălziți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Spălați borcanul și capacul în apă caldă cu săpun și clătiți bine. Puneți cu susul în jos pe o rafală de cuptor și coaceți timp de 20 de minute. Răciți complet în cuptor cu ușa închisă pentru a preveni crăparea sticlei.
Ingrediente
- legume rădăcinoase de iarnă (folosește morcovi, păstârnac, guli-rabe, conopidă sau orice altă rădăcină pe care o ai) 1 kg, decojite și tăiate în bucăți de 1½ cm
- fulgi de sare de mare 2 linguri
- seminte de coriandru 1 lingura, usor zdrobita
- seminte de mustar negre sau galbene 3 lingurite
- semințe de chimen 1 lingura, usor zdrobita
- turmeric măcinat 2 lingurite
- pudră de muștar englezesc 2 linguri
- zahar granulat 200 g
- faina de porumb 3 linguri
- oțet de cidru 600 ml
Metodă
-
Pasul 1
Puneți legumele într-un bol mare nemetalic și masați cu sare. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 6 ore. Acest lucru va ajuta la extragerea apei din legume, prevenind un piccalilli apos, intensificând și aroma. După 6 ore, clătiți bine legumele sub jet de apă rece pentru a îndepărta sarea, apoi uscați cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 2
Pune semințele de coriandru, toate semințele de muștar și semințele de chimen într-o tigaie mare. Prăjiți la foc mediu timp de 1-2 minute sau până când este parfumat, apoi adăugați turmericul, pudra de muștar, zahărul și făina de porumb. Adăugați 100 ml de oțet și amestecați până obțineți o pastă netedă, lucioasă. Adăugați treptat oțetul rămas până obțineți un sos omogen.
-
Pasul 3
Se pun legumele și se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când legumele abia încep să se înmoaie pe exterior, dar își păstrează crocantul. Se răcește în tigaie timp de 10 minute.
-
Pasul 4
Pune piccalilli în patru borcane sterilizate de 300 ml (vezi mai sus), sigilează și lasă la maturat într-un loc răcoros și întunecat timp de două până la trei săptămâni înainte de servire pentru a permite condimentelor să se dezvolte și oțetului să se înmoaie. A se păstra nedeschis până la un an sau, odată deschis, se păstrează la frigider și se folosește în decurs de o lună.
Informatii nutritionale
- Kcals 15
- Gras 0,2g
- Carbohidrați 3g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 0,4g
- Proteină 0,3g
- Sare 0,2g