Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Borcane umplute cu legume tocate condimentate cu biscuiti si branza in lateral

Piccalilli de legume de iarnă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 4 borcane de 300 ml
  • Uşor

Legumele păstrează o oarecare stare crocantă în acest piccalilli, care folosește o mulțime de condimente din dulap. Folosiți orice capăt de rădăcină de legume pentru a reduce risipa alimentară, apoi depozitați-l în borcane de sticlă reciclate. Etichetați cu o dată când piccalilli vor fi gata de savurat


Faceți acest piccalilli cu legume de iarnă, apoi verificați piccalilli-ul nostru clasic, cântarele murate, murăturile cu mărar și mai multe rețete de murături.

Sfat reteta: Pentru a steriliza borcanul, încălziți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Spălați borcanul și capacul în apă caldă cu săpun și clătiți bine. Puneți cu susul în jos pe o rafală de cuptor și coaceți timp de 20 de minute. Răciți complet în cuptor cu ușa închisă pentru a preveni crăparea sticlei.

Ingrediente

  • legume rădăcinoase de iarnă (folosește morcovi, păstârnac, guli-rabe, conopidă sau orice altă rădăcină pe care o ai) 1 kg, decojite și tăiate în bucăți de 1½ cm
  • fulgi de sare de mare 2 linguri
  • seminte de coriandru 1 lingura, usor zdrobita
  • seminte de mustar negre sau galbene 3 lingurite
  • semințe de chimen 1 lingura, usor zdrobita
  • turmeric măcinat 2 lingurite
  • pudră de muștar englezesc 2 linguri
  • zahar granulat 200 g
  • faina de porumb 3 linguri
  • oțet de cidru 600 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți legumele într-un bol mare nemetalic și masați cu sare. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 6 ore. Acest lucru va ajuta la extragerea apei din legume, prevenind un piccalilli apos, intensificând și aroma. După 6 ore, clătiți bine legumele sub jet de apă rece pentru a îndepărta sarea, apoi uscați cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 2

    Pune semințele de coriandru, toate semințele de muștar și semințele de chimen într-o tigaie mare. Prăjiți la foc mediu timp de 1-2 minute sau până când este parfumat, apoi adăugați turmericul, pudra de muștar, zahărul și făina de porumb. Adăugați 100 ml de oțet și amestecați până obțineți o pastă netedă, lucioasă. Adăugați treptat oțetul rămas până obțineți un sos omogen.

  • Pasul 3

    Se pun legumele și se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când legumele abia încep să se înmoaie pe exterior, dar își păstrează crocantul. Se răcește în tigaie timp de 10 minute.

  • Pasul 4

    Pune piccalilli în patru borcane sterilizate de 300 ml (vezi mai sus), sigilează și lasă la maturat într-un loc răcoros și întunecat timp de două până la trei săptămâni înainte de servire pentru a permite condimentelor să se dezvolte și oțetului să se înmoaie. A se păstra nedeschis până la un an sau, odată deschis, se păstrează la frigider și se folosește în decurs de o lună.

Informatii nutritionale

  • Kcals 15
  • Gras 0,2g
  • Carbohidrați 3g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 0,3g
  • Sare 0,2g
#Piccalilli #legume #iarnă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *