Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă vegană Cacio e Pepe

Pici de ciuperci sălbatice vegane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Faceți-vă propriile paste pici, apoi acoperiți-le într-un sos îngăduitor de ciuperci sălbatice. În mod uimitor, nu există cremă sau ou în acest sos de paste – doar nuci de caju crude, vin alb și unt vegan


Încercați rețeta noastră vegană cacio e pepe, apoi verificați faimoasele rețete de pastă vegană Padella și mai multe rețete de paste vegane.

Ingrediente

PICI PASTA

  • “00” făină 120g
  • făină tare de pâine albă 270g, plus extra pentru acoperire
  • ulei de masline 2 linguri
  • sare de mare fină 1½ linguriță
  • SOS DE Ciuperci sălbatice cremoase
  • nuci caju crude 80g, înmuiat în apă tocmai fiartă timp de 1 oră
  • ciuperci porcini uscate 30g
  • unt vegan 50g
  • ceapă ½, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • fulgi de sare de mare o ciupitura
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
  • vin alb sec 5 linguri (verificați dacă este vegan)
  • patrunjel cu frunze plate tocat mărunt pentru a face 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Într-un castron mediu, amestecați ingredientele pentru paste împreună cu 200ml de apă. Se amestecă bine cu o lingură până când aluatul se apropie, apoi se trece la folosirea mâinii. După ce aveți o minge bună de aluat, transformați-l pe o suprafață de lucru curată.

  • Pasul 2

    Frământați bine aluatul cel puțin 10 minute. Ar fi trebuit să schimbe textura de la lipicioasă la foarte netedă. Puneți aluatul într-un alungit dur. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați aluatul în 20 de benzi de dimensiuni uniforme.

  • Pasul 3

    Puneți benzile pe o farfurie și acoperiți-le cu un prosop umed. Luați o fâșie de aluat și așezați-o pe o suprafață de lucru curată, fără făină. Folosiți ambele mâini pentru a rula banda pe masă, mișcându-vă palmele din centrul benzii spre exterior în timp ce vă rotiți. Ar trebui să sfârșiți cu un șiret lung, gros, de pantofi, de aproximativ lățimea unui bețișor.

  • Pasul 4

    Adăugați încă 4-5 linguri de făină de pâine într-un castron, apoi introduceți în firul de paste. Făina ar trebui să o îmbrace și să o împiedice să se simtă lipicioasă. Puneți bucata de paste făinoase pe o tavă de copt ușor făinată și acoperiți-o cu un prosop umed. Repetați procesul cu benzile de aluat rămase până când aveți patru porții de pici cu făină. Asigurându-vă că toate pastele sunt acoperite, puneți-le deoparte.

  • Pasul 5

    Pentru a face sosul, mai întâi scurgeți caju – ar trebui să fie moi și flexibili. Puneți-le într-un blender de mare viteză. Adăugați 175 ml de apă și amestecați la cea mai mare viteză până când aveți o cremă de caju foarte netedă. Amestecul trebuie să aibă consistența cremei.

  • Pasul 6

    Puneți ciupercile uscate într-o cană sau într-un castron mic, apoi acoperiți-le cu apă fiartă și lăsați-le la macerat cel puțin 10 minute. Aduceți o tigaie cu apă la fiert și sareți cu generozitate. Odată ce apa fierbe, gătiți piciul în trei loturi (fiecare lot de paste durează 3-4 minute). Odată fierte, strecurați piciul, dar rezervați apa pentru paste. Aruncați pastele într-un pic de ulei de măsline pentru a opri lipirea, acoperiți-le și puneți-le deoparte pentru a se încălzi.

  • Pasul 7

    Încălziți untul vegan într-o tigaie la foc mediu până se topește. Se prajeste ceapa cateva minute pana devine translucida. Adăugați usturoiul și prăjiți încă câteva minute – nu lăsați să se rumenească ceapa sau usturoiul.

  • Pasul 8

    Scurgeți ciupercile, dar rezervați apa de înmuiere. Tocam ciupercile foarte fin inainte de a le adauga in tigaie si amestecam bine. Sezon.

  • Pasul 9

    Îndepărtați 4 linguri de apă de înmuiere a ciupercilor, având grijă să nu amestecați particulele granuloase din partea de jos. Adăugați-o în tigaie împreună cu vinul alb. Reduceți focul la mediu-mic și lăsați sosul să fiarbă până când se reduce.

  • Pasul 10

    Adăugați o oală mare din apa rezervată pentru paste (în jur de 200 ml) și fierbeți din nou, amestecând des, până se reduce la aproximativ jumătate.

  • Pasul 11

    Se amestecă bine înainte de a adăuga crema de caju. Bateți pentru a combina și lăsați să mai fiarbă încă o dată la foc mic, până când este suficient de lucios și gros pentru a acoperi pastele. Se ia de pe foc. Îmbrăcați pastele cu sos chiar înainte de servire și presărați pătrunjel tocat și puțin piper negru în plus, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 629
  • Gras 23.5g
  • Saturează 4.5g
  • Carbohidrați 81.3g
  • Zaharuri 3g
  • Fibră 6g
  • Proteină 17g
  • Sare 1.7g
.
#Pici #ciuperci #sălbatice #vegane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *