Tipul bucătăriei:
Pizza vegana
- servește 2-3
- Uşor
Aruncați împreună delicioasa noastră rețetă de pizza pe bază de plante, acoperită cu porumb dulce și ciuperci de boia
Încercați această pizza vegană, apoi verificați rulourile noastre de cârnați vegani, risotto vegan, curry verde thailandez vegan și musaca vegană.
Cauti o reteta de pizza vegana? Vrei să faci cel mai bun aluat de pizza vegan? Încercați rețeta noastră pas cu pas de mai jos sau verificați unde puteți cumpăra pizza vegană aici.
Vrei cea mai bună topping de pizza vegană? Porumbul dulce este o bază grozavă pentru ciupercile de boia prăjite sau puteți experimenta cu propriile idei.
Ingrediente
ALUAT DE PIZZA VEGANA
- făină tare de pâine albă 250g
- drojdie uscată cu acțiune rapidă 1 linguriță
- fulgi de sare de mare 1 linguriță
- zahăr pudră 1 linguriță
- ulei de masline 2 linguri
VEGAN PIZZA TOPPING
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ulei de masline 2 linguri
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- porumb dulce 195g tablă, drenată
- stoc de legume 50 ml
- ciuperci de castane 400g, feliat gros
- boia afumată 1 linguriță
- ceapa rosie 1, înjumătățit și feliat subțire
- busuioc o mână de frunze, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina, drojdia și sarea de mare într-un castron. Măsurați 125 ml de apă caldă, apoi amestecați zahărul și 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați treptat acest lichid în făină, amestecând până când se formează un aluat (s-ar putea să nu aveți nevoie de tot lichidul). Trageți pe o suprafață de lucru ușor uleiată și frământați timp de 10 minute până când se omogenizează.
-
Pasul 2
Puneți aluatul într-un vas curat, ușor uns cu ulei, acoperiți și lăsați să se dovedească undeva cald timp de 1 oră.
-
Pasul 3
Pentru a face toppingul, prăjiți usturoiul în uleiul de măsline câteva minute, apoi adăugați fulgii de ardei iți gătiți timp de 1 minut. Adăugați boabele dulci și gătiți, amestecând, până când se încălzește. Includeți într-un blender de mare putere și amestecați, adăugând puțin stoc, până când aveți o consistență cremoasă.
-
Pasul 4
Prăjiți ciupercile într-o altă tigaie cu un strop de ulei de măsline și o mulțime de condimente, până când lichidul s-a evaporat și încep să fie clare. Presară deasupra boia de ardei, aruncă și scoate focul.
-
Pasul 5
Bate aluatul înapoi și împarte în două. Rulați și trageți ușor fiecare bucată într-o bază de pizza de 26 cm pe foi de hârtie de copt.
-
Pasul 6
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți două foi de copt grele pe rafturile din apropierea vârfului cuptorului și lăsați-le să se încălzească timp de cel puțin 10 minute.
-
Pasul 7
Pentru a termina pizza, întindeți crema de porumb dulce peste baze, lăsând o margine de 2cm în jurul marginilor. Se acoperă cu ciupercile și ceapa roșie. Ridicați fiecare foaie de hârtie de copt cu pizza acoperite pe tăvile de copt încălzite. Gatiti timp de 12-15 minute sau pana cand bazele sunt crocante si blaturile de top. Se împrăștie cu busuioc, se toarnă cu puțin mai mult ulei, apoi se taie felii pentru a servi.