Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O plăcintă cu bezea cu lămâie pe o farfurie albă cu o felie mare tăiată din ea

Plăcintă vegană cu bezea cu lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Câteva schimburi transformă plăcinta clasică de bezea cu lămâie într-un desert vegan impresionant de care toată lumea poate savura


Încercați plăcinta impresionantă cu bezea cu lămâie a lui Tom Adams, apoi consultați-ne tort vegan cu lămâie, tort vegan cu lămâie și scones vegani.

Ingrediente

  • făină simplă 250 g, plus extra pentru praf
  • unt vegan 150g, plus extra pentru tavă
  • zahăr pudră 2 linguri

Pentru umplutura de lamaie

  • faina de porumb 3 linguri
  • lapte pe bază de plante 60 ml (noi am folosit lapte de soia)
  • lămâi 4, suc pentru a face 160 ml suc și 2 curățate
  • crema de soia 240 ml
  • zahăr pudră 200 g
  • pudră de agar agar 1½ linguriță
  • colorant alimentar în gel galben 1 picatura (optional)

Pentru bezea

  • aquafaba 300ml (lichidul din 2 cutii de 400g naut)
  • crema de tartar ½ linguriță
  • zahăr pudră 250 g
  • pudră de agar agar 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina și untul într-un bol de amestecare și zdrobiți împreună cu un tel de metal rece până când capătă consistența pesmetului – vă puteți folosi de mâini, dar căldura corpului ar putea începe să topească untul. Adăugați zahărul, ½ linguriță de sare și 2-3 linguri de apă rece cu gheața, adăugând treptat suficientă apă pentru a lega amestecul. Frământați până obțineți o minge netedă de aluat, apoi înfășurați și răciți timp de 20 de minute. Se unge cu unt o forma de tarta de 25 cm si se pudreaza cu faina, scuturand excesul.

  • Pasul 2

    Întindeți aluatul pe suprafața de lucru înfăinată până la o grosime de aproximativ 3 mm. Poate fi util să puneți hârtie de copt peste aluat în timp ce îl rulați pentru a nu se lipi sau rupe. Rulați aluatul în jurul sucitorului și întindeți-o peste forma pregătită. Împingeți delicat aluatul în marginea formei, apoi tăiați excesul. Faceți găuri în fundul aluatului cu o furculiță și lăsați-l la rece pentru încă 20 de minute. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 3

    Tapetați carcasa cu o bucată de hârtie de copt antiaderentă și fasole, legume nefierte sau orez. Coaceți 20 de minute, apoi îndepărtați fasolea și hârtia și mai coaceți încă 25 de minute până devin aurii. Se răcește în timp ce faci umplutura de plăcintă și bezea.

  • Pasul 4

    Pentru a face umplutura, amestecați făina de porumb și laptele într-un castron. Încălziți restul ingredientelor împreună într-o tigaie la foc mic până când se încălzesc și se combină, apoi adăugați amestecul de făină de porumb. Dați focul la mediu-mare și gătiți, amestecând des până când amestecul devine gros și bule încet – este esențial ca lemon curd să atingă punctul de fierbere pentru a activa agar-agar. Luați de pe foc și turnați umplutura în crusta de plăcintă răcită. Se răcește timp de 2 ore la temperatura camerei.

  • Pasul 5

    Pentru a face bezea, încălziți aquafaba într-o tigaie la foc mic timp de 15 minute până scade la 150 ml. Poate fi util să cântăriți lichidul după 12 minute pentru a vedea cât de departe trebuie să mergeți. Se răcește cel puțin 1 oră.

  • Pasul 6

    Se toarnă aquafaba răcită în bolul unui mixer cu crema de tartru. Se amestecă la viteză medie-mică timp de 10-15 minute până se formează vârfuri moi. Între timp, aduceți zahărul tos, agar agar și 80 ml apă la fiert într-o tigaie mică, rezistând nevoii de a-l amesteca. Când amestecul ajunge la 121C pe un termometru pentru zahăr, se ia de pe foc și se toarnă încet în interiorul vasului mixerului în bezea aquafaba.

  • Pasul 7

    Mai amestecați câteva minute până când bezeaua devine lucioasă și groasă. Se pune peste umplutura de placinta si se lasa la racit 20 de minute. Rumeniți ușor bezeaua cu un suflator de bucătărie sau flash-o sub un grătar încins. Răciți scurt, apoi serviți.

#Plăcintă #vegană #bezea #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *