Tipul bucătăriei:
Plăcintă vegană cu dovleac
- serveste 6
- Uşor
Această plăcintă condimentată încălzită este făcută cu o crustă de plăcintă vegană. Este la fel de bun consumat a doua zi – resturile sunt un prânz grozav cu o bucată de chutney de mango sau harissa suplimentară învârtită în iaurt de cocos
Faceți această plăcintă vegană cu dovlecei pentru o piesă centrală, apoi verificați plăcinta noastră vegană pentru ciobănesc, wellington vegan, friptură vegană cu nuci și mai multe rețete de friptură vegană.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- ceapa 2, tocate fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojită și rasă
- semințe de chimen 2 lingurite
- coriandru 2 lingurite
- naut 2 cutii de 400 g, scurse și clătite
- dovleac 1, desămânțat și tăiat în cuburi de 2 cm (700 g greutate pregătită)
- harissa 2 linguri
- stoc de legume 400 ml
- spanac 150 g
- verdeață aburită sau salată a servi
PATISERIE
- făină simplă 500 g, plus extra pentru praf
- turmeric măcinat ½ linguriță
- bloc de copt vegan 250 g, cuburi
- lapte vegetal 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru aluat, amestecați făina, turmericul, blocul de plante și un praf de sare de mare fină într-un robot de bucătărie până când amestecul arată ca pesmetul umed. Adăugați 3-4 linguri de apă rece cu gheața și pulsați din nou până când se formează o minge. Acoperiți și răciți.
-
Pasul 2
Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu si se caleste ceapa timp de 10 minute pana se inmoaie. Se amestecă usturoiul și ghimbirul și se prăjesc încă 2 minute. Adăugați condimentele și prăjiți timp de câteva secunde până când sunt parfumate, apoi adăugați năutul, dovleceii, harissa și bulionul. Acoperiți și fierbeți timp de 25-30 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi. Se amestecă spanacul, se condimentează bine și se fierbe timp de 5 minute până când spanacul s-a ofilit și sosul s-a îngroșat. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
-
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se taie o treime din aluat si se da deoparte. Întindeți aluatul rămas pe o suprafață de lucru ușor înfăinată până la grosimea unei monede de 1 GBP. Folosiți-l pentru a căptuși o tavă arcuită de 23 cm, lăsând excesul peste margine. Cu lingura de umplutură. Întindeți aluatul rămas într-un cerc de 23 cm, apoi utilizați puțin lapte vegetal pentru a-l atașa pe baza de patiserie. Strângeți marginile pentru a sigila și tăiați orice exces folosind un cuțit zimțat. Ungeți cu laptele rămas și tăiați o gaură de abur în partea de sus. Coaceți timp de 40-50 de minute sau până când aluatul este auriu și crocant, iar umplutura este fierbinte peste tot. Se lasa la racit in tava 10 minute, apoi se scoate pe o farfurie de servire si se taie felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 831
- Gras 41.3g
- Saturate 20.5g
- Carbohidrați 90,9g
- Zaharuri 9.6g
- Fibră 12.6g
- Proteină 17.4g
- Sare 1.1g