Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O față de masă albastră acoperită cu două farfurii, fiecare acoperită cu o felie de plăcintă cu dovlecei cu salată de frunze verzi

Plăcintă vegană cu dovleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această plăcintă condimentată încălzită este făcută cu o crustă de plăcintă vegană. Este la fel de bun consumat a doua zi – resturile sunt un prânz grozav cu o bucată de chutney de mango sau harissa suplimentară învârtită în iaurt de cocos


Faceți această plăcintă vegană cu dovlecei pentru o piesă centrală, apoi verificați plăcinta noastră vegană pentru ciobănesc, wellington vegan, friptură vegană cu nuci și mai multe rețete de friptură vegană.

Ingrediente

  • ulei vegetal 2 linguri
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir bucată de mărimea degetului mare, decojită și rasă
  • semințe de chimen 2 lingurite
  • coriandru 2 lingurite
  • naut 2 cutii de 400 g, scurse și clătite
  • dovleac 1, desămânțat și tăiat în cuburi de 2 cm (700 g greutate pregătită)
  • harissa 2 linguri
  • stoc de legume 400 ml
  • spanac 150 g
  • verdeață aburită sau salată a servi

PATISERIE

  • făină simplă 500 g, plus extra pentru praf
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • bloc de copt vegan 250 g, cuburi
  • lapte vegetal 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru aluat, amestecați făina, turmericul, blocul de plante și un praf de sare de mare fină într-un robot de bucătărie până când amestecul arată ca pesmetul umed. Adăugați 3-4 linguri de apă rece cu gheața și pulsați din nou până când se formează o minge. Acoperiți și răciți.

  • Pasul 2

    Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu si se caleste ceapa timp de 10 minute pana se inmoaie. Se amestecă usturoiul și ghimbirul și se prăjesc încă 2 minute. Adăugați condimentele și prăjiți timp de câteva secunde până când sunt parfumate, apoi adăugați năutul, dovleceii, harissa și bulionul. Acoperiți și fierbeți timp de 25-30 de minute sau până când dovleceii sunt fragezi. Se amestecă spanacul, se condimentează bine și se fierbe timp de 5 minute până când spanacul s-a ofilit și sosul s-a îngroșat. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se taie o treime din aluat si se da deoparte. Întindeți aluatul rămas pe o suprafață de lucru ușor înfăinată până la grosimea unei monede de 1 GBP. Folosiți-l pentru a căptuși o tavă arcuită de 23 cm, lăsând excesul peste margine. Cu lingura de umplutură. Întindeți aluatul rămas într-un cerc de 23 cm, apoi utilizați puțin lapte vegetal pentru a-l atașa pe baza de patiserie. Strângeți marginile pentru a sigila și tăiați orice exces folosind un cuțit zimțat. Ungeți cu laptele rămas și tăiați o gaură de abur în partea de sus. Coaceți timp de 40-50 de minute sau până când aluatul este auriu și crocant, iar umplutura este fierbinte peste tot. Se lasa la racit in tava 10 minute, apoi se scoate pe o farfurie de servire si se taie felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 831
  • Gras 41.3g
  • Saturate 20.5g
  • Carbohidrați 90,9g
  • Zaharuri 9.6g
  • Fibră 12.6g
  • Proteină 17.4g
  • Sare 1.1g
#Plăcintă #vegană #dovleac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *