Skip to content

Tipul bucătăriei:

O frumoasă tartă de afine cu o coroană de bezea arsă deasupra ei

Plăcintă vegană de afine cu bezea

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Un mic efort

Încercați această răsucire pe bază de plante pe clasica plăcintă cu bezea de lămâie, care oferă în continuare un pumn zestru, echilibrat cu produse de patiserie fulgioase, cu unt și o bezea aquafaba netedă și cremoasă.


Faceți această plăcintă vegană cu afine de bezea, apoi verificați bezeaua noastră vegană, pâine de banane vegană, pâine de vegan și mai multe idei de coacere vegane.

Dacă sunteți nou în aquafaba (apa de înmuiere dintr-o cutie de naut nesărat), rețineți că veți obține cel mai fin bici dacă îl puneți la frigider pentru câteva ore mai întâi. De asemenea, este o idee bună să ștergeți o felie de lămâie în jurul bolului mixerului și să bateți înainte de a bate, deoarece orice grăsime reziduală vă va afecta biciul perfect. În cele din urmă, pentru o crustă de patiserie frumoasă, asigurați-vă că utilizați un unt vegan ferm, cum ar fi un bloc de copt, mai degrabă decât margarină.

Ingrediente

  • făină simplă 170g, plus extra pentru praf
  • zahăr pudră 1 lingură
  • unt vegan 125g (rece), cubulețe
  • smântână sau lapte de soia 1 lingură
  • zahăr granulat sau demerara 1 lingură

STRAT DE BLUEBERRY

  • afine (congelate sau proaspete) 800g
  • lămâie 1, zestat
  • zahăr pudră 150g
  • scorțișoară măcinată un ciupitor mare
  • untul vegan sau margarina 20g
  • suc de lămâie 4 linguri (aproximativ 2 lămâi)
  • amidon de tapioca sau făină de porumb 4 linguri

BEZEA

  • pană de lămâie 1
  • aquafaba 150 ml (scurs dintr-o cutie de naut nesărat și refrigerat)
  • zahăr glazură 150g
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • crema de tartar un ciupitor mare

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, zahărul și ¼ lingurița de sare într-un castron mare. Adăugați untul și aruncați pentru a acoperi. Folosind vârful degetelor, frecați făina în unt, dar nu suprasolicitați amestecul – nu vizați o textură nisipoasă.

  • Pasul 2

    Pune vasul la congelator 10 minute. Odată răcit, îndepărtați și amestecați 4-5 linguri de apă rece ca gheața, câte 1 lingură pe rând. Este posibil să nu aveți nevoie de toată apa, dar continuați să adăugați până când aluatul tocmai se alătură. Întoarceți-vă pe un blat curat și prelucrați aluatul într-o minge scurt cu mâinile.

  • Pasul 3

    Făinați ușor suprafața de lucru și așezați aluatul deasupra. Făinați ușor aluatul și rotiți-l într-un disc gros și plat de aproximativ 15 cm în diametru. Înfășurați și răciți cel puțin 1 oră.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la ventilator / gaz 190C / 170C 5. Scoateți aluatul din frigider, desfaceți-l și întoarceți-l pe blatul cu făină. Folosind un vas de plăcintă de 24 cm sau o formă de tartă ca ghid, întindeți aluatul până este suficient de mare pentru a suprapune marginile vasului cu câțiva centimetri. Înfășurați cu grijă aluatul în jurul sucitorului cu făină pentru al transfera în forma de plăcintă. Apăsați ușor aluatul în colțurile formei și tăiați aluatul, lăsând un exces de 3cm în jurul marginilor formei.

  • Pasul 5

    Tapetați forma de plăcintă cu pergament de copt și umpleți-o cu fasole de copt, asigurându-vă că păstrați marginile expuse. Periați marginile de patiserie cu smântână sau lapte vegan și presărați cu zahăr. Coaceți timp de 20 de minute, apoi scoateți hârtia și fasolea de copt. Întoarceți-vă la cuptor și coaceți încă 10 minute până devin aurii. Tăiați marginile de patiserie cu un cuțit zimțat și lăsați să se răcească puțin. Scoateți din tablă și răciți complet pe un raft de răcire.

  • Pasul 6

    Într-o tigaie mare, încălziți jumătate din afine, coaja de lămâie și zahărul la foc mediu, amestecând pentru a combina, timp de câteva minute. Odată ce afinele sunt moi și zahărul s-a dizolvat, folosiți un masher pentru a zdrobi afine. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic. Se amestecă scorțișoara și un vârf de sare de mare fină și se fierbe timp de 5-8 minute sau până când amestecul s-a îngroșat și s-a redus la aproximativ jumătate. Scoateți 4 linguri din amestec din tigaie și rezervați-le într-un castron separat.

  • Pasul 7

    Adăugați afine rămase în tigaie, împreună cu untul și amestecați bine. Se lasă să fiarbă timp de 1-2 minute, amestecând continuu. Într-un castron mic, amestecați împreună sucul de lămâie, amidonul de tapioca sau făina de porumb și 2 linguri de apă. Includeți amestecul de suc de lămâie și amidon în afine și amestecați bine – amestecul ar trebui să se îngroașe rapid. Opriți focul.

  • Pasul 8

    Lăsați amestecul să se răcească timp de 5 minute înainte de a intra în lingură în cutia pentru plăcinte. Acoperiți și puneți în frigider pentru a pregăti cel puțin 2 ore.

  • Pasul 9

    Pentru a face stratul de bezea, frecați pâinea de lămâie în interiorul bolului mixerului și bateți-le. Ștergeți orice exces de suc cu o bucată de sul de bucătărie. Puneți aquafaba răcită în castron și montați accesoriul pentru whisk sau folosiți o pereche de bătătoare electrice. Bateți cu viteză mare timp de 2 minute până când aquafaba este spumoasă. Reduceți viteza la minim și adăugați ingredientele rămase. Ridicați treptat viteza înapoi la maxim timp de aproximativ 5-8 minute sau până când se formează vârfuri rigide, lucioase.

  • Pasul 10

    Pentru asamblare, puneți lingura de acvaba bătută în centrul plăcintei, lăsând câțiva centimetri de umplutură de afine vizibile pe toate părțile. Slăbiți amestecul de afine rezervat cu puțină apă dacă este îngroșat. Utilizați partea din spate a lingurii pentru a întinde bezeaua peste plăcintă decorativ, scufundând din nou în amestecul de afine, după cum este necesar, pentru a face vârtejuri purpurii în bezea. Se servește așa cum este, sau suflă sau grătar bezea până când vârfurile sale sunt aurii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 421
  • Gras 11.5g
  • Saturează 2.7g
  • Carbohidrați 74.6g
  • Zaharuri 51,5g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 3.4g
  • Sare 0,4g
.
#Plăcintă #vegană #afine #bezea
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *