Tipul bucătăriei:
Plăcintă vegetariană ciobanească
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă vegetariană de plăcintă cu linte condimentată este o versiune vegană grozavă a unui clasic. Este gata în 1 oră și este suficient pentru a hrăni întreaga familie
Încercați rețeta noastră vegană de plăcintă de cioban, apoi consultați clasicele noastre plăcinte de cioban, plăcintă de căsuță, mini plăcinte cu praz și cartofi și rețete mai reconfortante de plăcintă.
Pentru opțiuni vegane mai ușoare, încercați chilli vegan, chiftele vegane, wellington vegan, bolognese vegan și friptură vegană cu nuci.
Ingrediente
- ulei de cocos pentru prăjit
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- morcovi 2, decojite și tăiate cubulețe
- țelină 1 tulpină, tăiată cubulețe
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- fulgi de chilli 1 linguriță, plus 2 ciupituri
- chimen măcinat 1 lingura
- garam masala 1 lingura, plus 1 praf
- piure de tomate 1 lingura
- linte verde 200 g
- frunza de dafin 1
- stoc de legume 600 ml
- coriandru o grămadă, tocată
- păstârnac 4, decojite și tăiate în sferturi pe lungime
- cartofi făinoase 4 (aproximativ 600g), decojite și tocate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei de cocos într-o tigaie mare și prăjește ceapa, morcovii și țelina cu un praf de sare timp de 5 minute, până se înmoaie. Adăugați usturoiul, ardeiul iute, chimenul și garam masala și prăjiți încă 2 minute.
-
Pasul 2
Se amestecă piureul de roșii, lintea verde, foile de dafin și multe condimente. Adăugați bulionul, aduceți la fiert și acoperiți cu un capac. Gatiti 15-20 de minute, pana cand lintea este frageda, dar nu moasioasa. Adăugați un strop de apă dacă lintea se lipește. Amestecați coriandru și încă un praf de fulgi de ardei iute, dacă doriți.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați și aruncați mijlocul lemnos de la păstârnac și tocați grosier restul. Fierbeți cartofii și păstârnacul în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute, până când ambele sunt fragede când sunt străpunse cu un cuțit. Se scurge, se lasa la abur sa se usuce un minut, apoi se paseaza bine.
-
Pasul 4
Adaugati un praf de garam masala, un praf de fulgi de ardei iute si 1 lingura ulei de cocos, amestecati bine, apoi condimentati. Puneți lintea într-o tavă rezistentă la cuptor, acoperiți cu piure, netezind cu o furculiță. Coaceți 25-30 de minute până când clocotește și blatul este ușor auriu. Se împrăștie peste mai mult coriandru pentru a servi, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 325
- Gras 4.3g
- Saturate 1.7g
- Carbohidrați 51.2g
- Fibră 14.8g
- Proteină 13g
- Sare 0,4g