Tipul bucătăriei:
Plăcinte tocate vegane
- face 12
- Uşor
Câteva schimburi simple transformă plăcintele tocate clasice într-o coacere vegană plăcută mulțimii de care oricine se poate bucura în timpul sărbătorilor
Faceți aceste plăcinte tocate vegane ușoare, apoi verificați budinca noastră vegană de toffee lipicioasă, plăcinta vegană cu bezea cu afine, cheesecake vegan cu ciocolată și mai multe rețete vegane de deserturi de Crăciun.
Ingrediente
CARNE TOCATĂ
- coacăze 50 g
- sultane 50 g
- stafide 75 g
- coaja mixta 50 g
- suif de legume mărunțit 40 g
- portocale 1, cu coaja si zeama
- măr de gătit 1 mic, decojit, dezlipit si ras
- condimente asortate ¼ linguriță
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- zahăr muscovado închis 75 g
- rom negru 3 linguri
PATISERIE VEGANĂ
- făină simplă 400 g, plus extra pentru praf
- bloc de copt pe bază de plante 200 g, cuburi, plus extra pentru tavă
- zahăr pudră 2 linguri
- lapte pe bază de plante 2 linguri, pentru glazură
Metodă
-
Pasul 1
Pentru carnea tocată, puneți toate ingredientele, cu excepția romului, într-o tigaie mică și fierbeți la foc mic-mediu timp de 6-8 minute sau până când sufoa se topește și amestecul pare gros și lucios. Luați de pe foc și lăsați să se răcească la temperatura camerei, amestecând din când în când pe măsură ce se răcește și se îngroașă.
-
Pasul 2
Puneți făina și blocul de copt într-un castron și frecați grăsimea în făină folosind vârful degetelor până când amestecul seamănă cu pesmet. Se amestecă zahărul și 2-3 linguri de apă rece ca gheață pentru a aduce aluatul împreună. Se frământă scurt în bol, apoi se aplatizează pe un disc, se înfășoară și se răcește timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Se amestecă romul în carnea tocată răcită. Folosiți o parte din blocul de copt pentru a unge găurile unei forme de tort cu zâne puțin adânc, cu 12 găuri (nu trebuie să fie la fel de adâncă ca o formă de brioșe). Tăiați o treime din aluatul răcit și lăsați deoparte. Întindeți cele două treimi rămase până la grosimea unei monede de 1 GBP pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și folosiți un tăietor rotund de patiserie de 8 cm pentru a întinde 12 cercuri (cercurile ar trebui să fie cu 2 cm mai mari decât găurile formei). Tapetați găurile formei cu cercurile de patiserie, rulând din nou și ștampind mai multe dacă este necesar.
-
Pasul 4
Puneți 1 linguriță grămadă de carne tocată în fiecare din cutiile de patiserie (s-ar putea să nu o folosiți pe toată). Întindeți aluatul rămas ca înainte și ștampilați capacele folosind un tăietor de patiserie de 6 cm (cercurile ar trebui să fie cu aproximativ 2 cm mai mici decât erau bazele). Ungeți o parte din laptele vegetal pe marginile formelor de patiserie expuse, apoi acoperiți cu capace, apăsând ușor pentru a sigila. Tăiați o mică gaură de abur în vârfuri folosind vârful unui cuțit ascuțit. Răciți cât timp cuptorul se încălzește, sau pentru cel puțin 10 minute. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.
-
Pasul 5
Ungeți blaturile plăcintelor tocate cu laptele vegetal rămas și coaceți timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și crocante. Se lasă la răcit în tavă 5 minute, apoi trece un cuțit de tacâmuri pe marginile plăcintelor pentru a le desprinde din tavă. Transferați pe un grătar și lăsați să se răcească complet.
Informatii nutritionale
- Kcals 369
- Gras 16g
- Saturate 9.1g
- Carbohidrați 48,9g
- Zaharuri 21.4g
- Fibră 2.3g
- Proteină 4g
- Sare 0,33g