Tipul bucătăriei:
Puie de praz caramelizat
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Oțetul balsamic adaugă note dulci și acrișoare profunzimii savuroase, de ceapă, a puiului de praz. Servește-le alături de un simplu pui fript sau de pește
Faceți acest praz pentru bebeluși caramelizat, apoi verificați prazul nostru uns cu unt, carbonara de praz, prăzurile de praz și mai multe rețete de praz.
Ingrediente
- pui de praz 270 g
- ulei de masline 1 lingura
- Otet balsamic Belazu din Modena 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Umpleți o tigaie mare cu apă ușor sărată, aduceți la fiert și gătiți puiul de praz timp de 4-5 minute sau până când tocmai începe să se înmoaie. Scurgeți bine. Se intinde pe o tava intr-un singur strat sa se raceasca putin.
-
Pasul 2
Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia prazul în jumătate pe lungime, apoi ungeți părțile tăiate ale fiecăruia cu puțin ulei de măsline.
-
Pasul 3
Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare și se gătește puiul de praz, cu partea tăiată în jos, timp de 3-4 minute sau până când se caramelizează adânc (fă-o în loturi dacă este necesar). Transferați pe un platou de servire, apoi stropiți cu oțet balsamic Belazu și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 51
- Gras 3.2g
- Saturate 0,5g
- Carbohidrați 4.1g
- Zaharuri 3.4g
- Fibră 1.3g
- Proteină 0,9g