Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie de culoare albastru închis, acoperită cu praz mic verde stropit cu un dressing balsamic roșu

Puie de praz caramelizat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca o parte
  • Uşor

Oțetul balsamic adaugă note dulci și acrișoare profunzimii savuroase, de ceapă, a puiului de praz. Servește-le alături de un simplu pui fript sau de pește


Faceți acest praz pentru bebeluși caramelizat, apoi verificați prazul nostru uns cu unt, carbonara de praz, prăzurile de praz și mai multe rețete de praz.

Ingrediente

  • pui de praz 270 g
  • ulei de masline 1 lingura
  • Otet balsamic Belazu din Modena 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Umpleți o tigaie mare cu apă ușor sărată, aduceți la fiert și gătiți puiul de praz timp de 4-5 minute sau până când tocmai începe să se înmoaie. Scurgeți bine. Se intinde pe o tava intr-un singur strat sa se raceasca putin.

  • Pasul 2

    Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia prazul în jumătate pe lungime, apoi ungeți părțile tăiate ale fiecăruia cu puțin ulei de măsline.

  • Pasul 3

    Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare și se gătește puiul de praz, cu partea tăiată în jos, timp de 3-4 minute sau până când se caramelizează adânc (fă-o în loturi dacă este necesar). Transferați pe un platou de servire, apoi stropiți cu oțet balsamic Belazu și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 51
  • Gras 3.2g
  • Saturate 0,5g
  • Carbohidrați 4.1g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 0,9g
#Puie #praz #caramelizat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *