Tipul bucătăriei:
Ragu cu ciuperci vegan
- servește 6-8
- Uşor
Ciupercile de castan de pământ, lintea roșie și nucile se unesc pentru a crea acest ragu vegan consistent, plin de arome de umami și texturi „carnoase”. Puteți face mai mult ragu decât aveți nevoie, dar se îngheață bine – congelați resturile în porții
Încercați acest ragu vegan cu ciuperci, apoi verificați bolognese vegan, risotto vegan cu ciuperci, cacio e pepe vegan și mai multe idei de mâncare vegană.
Ingrediente
- nuci 100 g
- ciuperci de castan 500 g
- ulei de masline 4 linguri, plus o picătură
- ceapă 1 mare, tocat fin
- morcovi 2, tocate fin
- țelină 2 tulpini, tocate mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- piure de tomate 3 linguri
- vin roșu vegan 200 ml
- rozmarin 1 crenguță
- busuioc ½ grămadă mică, frunze culese, tăiate mărunt
- roșii feliate tavă de 400 g
- stoc de legume 600 ml
- lentile roșii 250 g, clătite
- foi de dafin 2
- oțet balsamic 1 lingura
- paste largi (cum ar fi mafalde, pappardelle sau paccheri) 600g
- salvie ½ buchet mic, frunze culese
- capere 1 lingura, scursa
- brânză tare vegană ras, a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți nucile într-un robot de bucătărie și presă pentru a le toca fin. Transferați într-un bol, apoi procedați la fel cu ciupercile.
-
Pasul 2
Se încălzește uleiul într-o tigaie tare la foc mediu și se prăjește ceapa, morcovii și țelina cu un praf de sare timp de 15-20 de minute sau până când se înmoaie și devin ușor aurii. Adăugați usturoiul și prăjiți încă un minut. Adaugati ciupercile si majoritatea nucilor si gatiti 10-15 minute sau pana cand ciupercile s-au inmuiat, s-a evaporat toata apa si s-au redus la jumatate. Se amestecă piureul de roșii și se fierbe încă 5 minute.
-
Pasul 3
Adăugați vinul și barbotați un minut, apoi adăugați rozmarinul, busuiocul, roșiile și bulionul. Aduceți la fiert. Adăugați lintea și dafinul. Acoperiți și fierbeți timp de 40 de minute, amestecând din când în când, apoi fierbeți cu capacul închis timp de 10 minute până se îngroașă. Se amestecă balsamul și se condimentează. Completați cu puțină apă în timpul gătitului dacă ragu-ul vi se pare prea gros. Gustați, apoi îndepărtați ierburile și adăugați mai mult balsamic, după gust, dacă doriți.
-
Pasul 4
Fierbe pastele într-o tigaie cu apă clocotită cu sare până când sunt al dente. Scurgeți, rezervând 100 ml de apă. Încingeți un strop de ulei într-o tigaie mică și prăjiți salvia și caperele timp de 1 minut până devin crocante. Turnați pastele în ragu, adăugând un strop de apă de gătit, în funcție de cât de picant vă place. Împrăștiați cu salvie crocantă, capere și nuci rezervate și brânză vegană, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 540
- Gras 17.2g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 65,7g
- Zaharuri 7.8g
- Fibră 8.5g
- Proteină 21.7g
- Sare 0,3g