Tipul bucătăriei:
Rețetă vegană de prăjire cu nuci
- serveste 6
- Uşor
Consultați această rețetă vegană de pâine de castane, dovlecei și cartofi dulci. Stratificarea precisă face ca acest element principal fără carne să arate cu adevărat inteligent, dar este de fapt ușor de asamblat. Acesta poate fi făcut cu o zi înainte, apoi încălzit înainte de servire
Publicat:
Ingrediente
- ceapa 3 mari, rase
- unt de cocos 100 g
- fulgi de ardei iute uscat o ciupitura
- salvie un buchet mic, tocat
- castane fierte, decojite ambalate la vid 180 g, tocat
- pesmet alb 100 g
- caise uscate gata de consumat 50 g, tocat
- sos de merisoare 4 linguri
- cartofi dulci 400 g, decojite
- dovleac 400 g, decojite
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face umplutura se pune ceapa intr-o tigaie cu untul de cocos si fulgii de chilli si se caleste pana se inmoaie ceapa. Se amestecă salvia și se fierbe timp de 2 minute. -
Pasul 2
Pune castanele, pesmetul și caisele într-un castron. Se amestecă jumătate din amestecul de ceapă, se amestecă bine și se condimentează. Amestecă restul de ceapă cu sosul de afine.
-
Pasul 3
Tăiați cartofii dulci și dovleceii separat într-un robot de bucătărie sau cu o mandolină și împărțiți în 3 grămezi din fiecare. Topiți puțin unt de cocos și ungeți interiorul unei forme de 900 g/2 lb. Tapetați cu o fâșie de hârtie de copt
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Tapetează fundul formei cu un strat de 1/3 din dovleac, tund pentru a se potrivi cu tava. Acesta va fi partea superioară a pâinii, așa că obțineți-o cât mai frumos posibil – celelalte straturi pentru care nu trebuie să vă faceți griji atât de mult. Apoi adăugați un strat de 1/3 din cartof dulce.
-
Pasul 5
Adăugați un strat de umplutură, apoi ceapa de merișor, apoi următorul 1/3 de dovleac și cartofi dulci. Se adauga restul de umplutura, apoi inca un strat de ceapa merisor si se termina cu ultimul 1/3 de dovleac și cartofi dulci.
-
Pasul 6
Acoperim cu folie, punem pe o tava de copt si coacem 2 ore, sau pana cand cartofii dulci si dovleceii sunt fragezi. Se lasă să stea timp de 10 minute înainte de a se întoarce și de a tăia felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 406
- Gras 12.3g
- Saturate 10g
- Carbohidrați 60,9g
- Zaharuri 29.1g
- Fibră 12.6g
- Proteină 6.5g
- Sare 0,3g