Tipul bucătăriei:
Risotto vegan
- servește 4 persoane
- Uşor
Fenicul, dovlecelul, mazărea și pătrunjelul fac un risotto minunat de verde, aromat cu puțină drojdie nutrițională în locul parmezanului
Încercați rețeta noastră de risotto vegan, apoi verificați risotto vegetarian, ramen vegan, curry verde thailandez vegan și pizza vegană.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, tocat mărunt
- fenicul 1 bec, tocat mărunt
- dovlecei 1, înjumătățit longitudinal și feliat subțire
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- semințe de fenicul ½ linguriță, ușor zdrobită
- orez risotto 200g
- vin alb vegan un pahar mic (opțional)
- stoc de legume 800ml, fierbinte
- Mazăre congelată 200g
- drojdie nutritivă 2 linguri
- lămâie 1, zestrat și suc
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, adâncă, adăugați ceapa, feniculul și dovlecelul și prăjiți timp de 10 minute până se înmoaie, adăugând un strop de apă dacă începe să prindă. Adăugați semințele de usturoi și fenicul și gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați orezul și amestecați până când fiecare bob este ușor acoperit cu ulei. Se toarnă vinul, dacă se folosește, și se îndepărtează până se reduce la jumătate.
-
Pasul 2
Păstrați stocul de legume într-o tigaie la foc foarte mic pentru a vă încălzi. Adăugați câte o cană la risotto, adăugând altele doar după ce ultima lingură a fost complet absorbită, amestecând tot timpul. Odată ce orezul este gătit, dar mai are puțină mușcătură, adăugați mazărea congelată și fierbeți încă câteva minute până când tocmai s-a fiert. Se amestecă drojdia nutrițională, coaja de lămâie și sucul și unele condimente, împărțiți între boluri puțin adânci și deasupra cu pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 324
- Gras 5g
- Saturează 0,7g
- Carbohidrați 52.7g
- Zaharuri 9.5g
- Fibră 9.9g
- Proteină 12.2g
- Sare 0,6g