Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Saag aloo într-un castron de servit

Saag aloo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2 ca lateral
  • Uşor

Un clasic indian al cartofilor condimentați și spanac, saag aloo vine aromat cu ardei iute roșu, semințe de chimen, turmeric și ghimbir proaspăt


Încercați această rețetă saag aloo, apoi verificați-ne pui saag, spanac, naut și curry de cartofi, aloo gobi mattar, saag chana masala și mai ușor rețete de curry.

Ingrediente

  • cartofi 500g, decojite și tăiate în bucăți
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • frig rosu 1, tocat mărunt
  • semințe de chimen 2 lingurițe
  • semințe de muștar negru 2 lingurițe
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • copil spanac 400g
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti cartofii in apa clocotita cu sare timp de 10-15 minute sau pana cand sunt fierte, apoi scurgeti bine.

  • Pasul 2

    În timp ce cartofii se gătesc, încălziți uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie la foc mediu-mare și gătiți ceapa cu un vârf de sare timp de 10 minute până când începeți să se caramelizează, apoi adăugați ardeii iute și condimentele. Gatiti 5 minute, apoi adaugati ghimbirul si usturoiul si gatiti inca 2 minute. Adăugați spanacul împreună cu 100ml de apă și cartofii fierți și fierbeți încă 5 minute până când spanacul s-a ofilit și apa s-a evaporat.

  • Pasul 3

    Condimentați și amestecați sucul de lămâie, apoi serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 188
  • Gras 7.1g
  • Saturează 0,8g
  • Carbohidrați 22.9g
  • Zaharuri 3.5g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 6g
  • Sare 0,9g
.
#Saag #aloo
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast