Tipul bucătăriei:

Rețetă de salată de dovlecei prăjiți cu năut

Salata de dovlecei prajiti, naut si lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2
  • Uşor

Verificați această rețetă de salată vegană rapidă și ușoară, cu dovlecei prăjiți și năut crocanți aruncați în harissa înțepătoare. Este gata în 20 de minute și sărace în calorii


Ingrediente

  • grâu bulgar 50g
  • pui de dovlecei 200g, feliat gros pe diagonală
  • ulei de masline 2 linguri
  • lămâie 1, suc
  • usturoi ½ un cuișor, zdrobit
  • trandafir harissa 2 lingurițe
  • năut 400g tablă, clătită și scursă bine
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți bulgarul într-un castron și turnați peste apă clocotită pentru a acoperi. Puneți o farfurie deasupra bolului și lăsați-o 15 minute, apoi scurgeți-o foarte bine.

  • Pasul 2

    Aruncați dovleceii cu 1 lingură de ulei de măsline și o mulțime de condimente, apoi întindeți-le pe o tavă antiaderentă. Prajiti 10-15 minute sau pana devin aurii si fragede.

  • Pasul 3

    Bateți sucul de lămâie, usturoiul, restul de lingură de ulei de măsline și harissa într-un castron mare. Adăugați dovleceii și orice sucuri din tava de copt, bulgarul scurs și nautul, apoi aruncați totul împreună. Adăugați pătrunjelul și aruncați din nou.

Informatii nutritionale

  • Kcals 377
  • Gras 17g
  • Saturează 2.3g
  • Carbohidrați 35.7g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 12.9g
  • Proteină 13.8g
  • Sare 0,2g
.
#Salata #dovlecei #prajiti #naut #lamaie
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast