Tipul bucătăriei:
Salată de fasole verde cu sos de muștar
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Fasolea verde are un gust delicios, pur și simplu aburită, dar are un gust și mai bine carbonizat pe o tigaie și amestecată cu un sos de muștar!
Încercați rețeta noastră de salată de fasole verde, apoi verificați o oală vegetariană.
Ingrediente
- fasole verde fină 400g, tăiat
- ulei de masline 2 linguri
- echalion șalotă 1, tocat mărunt
- mustar Dijon 2 lingurițe
- otet de vin alb 1½ lingură
- zahăr pudră o ciupitura
- menta, patrunjel sau marar a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o tigaie sau o tigaie la foc foarte mare. Aruncați fasolea verde cu 1 lingură de ulei de măsline și condimentați cu generozitate. Trageți în tigaie și gătiți timp de 4-5 minute, întorcându-vă din când în când, până când se formează vezicule și fierte.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați împreună lingura rămasă de ulei, șalotă, muștar, oțet, zahăr și 1 lingură de apă, cu un pic de condimente.
-
Pasul 3
Întoarceți fasolea carbonizată pe un platou de servire și stropiți peste sosul de muștar. Imprastie peste ierburi.
Informatii nutritionale
- Kcals 89
- Gras 6.2g
- Saturează 0,9g
- Carbohidrați 3.9g
- Zaharuri 3g
- Fibră 3.6g
- Proteină 2.5g
- Sare 0,3g