Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de salată de vinete cu melasă de rodie

Salată de vinete afumate și piper cu melasă de rodie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Rețeta Sabrinei Ghayour pentru salată de vinete dulce și fumată vegană ar face adăugarea perfectă pentru o distribuire generoasă de partajare. Infuzat cu aromele Persiei, este un pic de magie din Orientul Mijlociu pentru ca dvs. și prietenii dvs. să vă bucurați


Încercați această salată de vinete afumate și piper, apoi verificați mai multe rețete de vinete, cum ar fi a noastră Coacăză de vinete persane.

Ingrediente

  • Vânătă 4 mari
  • ardei rosu 3 mari
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată aproximativ (țineți câteva înapoi pentru garnitură
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ulei de masline 6 linguri
  • lămâie 1/2, suc
  • scorțișoară măcinată o ciupitura
  • melasă de rodie 75 ml
  • semințe de rodie 100g

Metodă

  • Pasul 1

    Blisterați și fierbeți pielea de vinete și ardei fie pe un grătar, sub grătar sau pe plită, până când se crocanează și sunt complet carbonizate. Acest lucru va dura aproximativ 20 de minute sub un grătar fierbinte.

  • Pasul 2

    După ce ați terminat, puneți vinetele pe o suprafață sau o tavă rezistentă la căldură și lăsați-le să se răcească timp de aproximativ 20 de minute până când sunt doar calde și veți putea să le manipulați.

  • Pasul 3

    Puneți ardeii într-o pungă de plastic și închideți cu o cravată permițându-le să transpire timp de aproximativ 20 de minute. După ce ați terminat, pielea înnegrită și carbonizată ar trebui să alunece cu ușurință de pe ardei până când rămâneți doar cu carnea prăjită. Scoateți și aruncați semințele și tulpina, tocați aproximativ ardeii și puneți-i într-un castron.

  • Pasul 4

    Folosind o lingură mare de metal, scoateți carnea de vinete și scurgeți orice suc, aruncând pielea carbonizată. Tăiați carnea în bucăți mici, puneți-o în vasul de piper și amestecați ușor.

  • Pasul 5

    Adăugați pătrunjelul, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sucul de lămâie, scorțișoara și sarea și piperul și dați tuturor ingredientelor un amestec bun până când sunt combinate uniform. Serviți vinetele pe un platou larg și plat și întindeți-le. Stropiți generos cu melasă de rodie, împrăștiați cu pătrunjelul rămas și în cele din urmă semințele de rodie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 279
  • Gras 13.4g
  • Saturează 2.2g
  • Carbohidrați 25.3g
  • Zaharuri 22.9g
  • Fibră 16.4g
  • Proteină 6g
  • Sare 0,4g
.
#Salată #vinete #afumate #și #piper #melasă #rodie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *