Tipul bucătăriei:
Salată falafel de susan cu sos tahini
- serveste 8
- Uşor
Câteva trucuri inteligente fac această salată satisfăcătoare de falafel de susan cu sos tahini rapid și ușor
Ingrediente
- falafel 3 cuve de 190 g
- rachetă punga de 60 g
- seminte de susan 1 lingura
- tahini 4 linguri
- lămâie 1 mare, plus felii de servit
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul și coace falafelul urmând instrucțiunile de pe ambalaj (alături de chiftele, vezi rețeta în dreapta, pe măsură ce se rumenesc).
-
Pasul 2
Între timp, amestecați ingredientele pentru sos cu 4-5 linguri de apă și puțină sare până obțineți o consistență de burniță. Pare multă apă, dar nu-ți face griji, adăugarea de suc de lămâie la tahini îl face să se îngroașă cu aciditatea, așa că are nevoie de un alt lichid pentru a-l subția.
-
Pasul 3
Odată ce falafelul a ieșit din cuptor câteva minute și s-a răcit puțin, puneți rucheta pe un platou de servire și acoperiți cu falafelul. Stropiți peste sosul tahini, împrăștiați cu semințe de susan și serviți cu câteva felii de lămâie în plus.
Informatii nutritionale
- Kcals 258
- Gras 16.2g
- Saturate 2.1g
- Carbohidrați 17.4g
- Fibră 5.4g
- Proteină 7.9g
- Sare 0,3g