Tipul bucătăriei:
Sertar frigider kimchi
- face un borcan de 500g
- Uşor
Kimchi de casă este o modalitate excelentă de a consuma resturile de legume care atârnă în frigider. Dacă nu găsiți fulgi de chilli coreeni, folosiți în schimb fulgi de chilli uscat
Ingrediente
- morcov 1, mărunțită
- țelină 1 baston, feliat fin
- ceapa verde 2, mărunțită
- Varză chineză sau albă ¼, mărunțit, plus o frunză întreagă
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
- Fulgi de chilli coreeni 2 linguri sau fulgi de ardei iute uscate 1 lingura
- zahăr brun moale deschis ½ linguriță
- sare de mare fină
Metodă
-
Pasul 1
Introduceți toate ingredientele, cu excepția sării, într-un castron mare și cântăriți. Folosiți acest lucru pentru a calcula 2% din greutatea totală – aceasta este cantitatea de sare de care veți avea nevoie. Folosiți mâinile curate pentru a prelucra cu adevărat sarea în legume, strângând și strângând pentru a elibera cât mai mult lichid posibil. Acoperiți și răciți timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Introduceți totul într-un borcan curat, sterilizat, împingând în jos, astfel încât lichidul să stea deasupra și totul să fie scufundat. Tăiați întreaga frunză de varză la dimensiune, apoi puneți-o deasupra – acest lucru vă va ajuta să păstrați totul scufundat în saramură.
-
Pasul 3
Se răcește cel puțin 24 de ore, după care va fi gata de mâncare – și se va păstra la frigider timp de 2 săptămâni, devenind mai acru și mai funky în fiecare zi.
Informatii nutritionale
- Kcals 18
- Gras 0,6g
- Carbohidrați 2.5g
- Zaharuri 0,7g
- Fibră 0,4g
- Proteină 0,5g
- Sare 0,4g