Tipul bucătăriei:

Shawarma de ciuperci

Shawarma de ciuperci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Aceasta este o rețetă uimitoare de kebab, care este, de asemenea, vegană, deoarece sosul toum este făcut fără ou. Merită atât de mult să-ți faci propriul amestec de condimente shawarma, așa că nu sări peste acel pas!


Încercați shawarma noastră de ciuperci, apoi verificați rețetele noastre de frigarui și ideile de divertisment vegetariene.

Toum este un condiment de usturoi libanez incredibil de puternic, care nu este pentru cei cu inima slabă (această rețetă face de aproximativ două ori mai mult decât ai nevoie). Dacă nu sunteți vegan sau doriți doar ceva mai blând, încercați să amestecați puțin usturoi zdrobit prin iaurt natural sau maioneză.

Ingrediente

  • ciuperci mari plate 800g, tulpini tăiate
  • pittas 6 mari, încălzite pe grătar

SHAWARMA SPICE MIX

  • semințe de chimen 1½ lingură
  • boabe de piper negru 2 lingurițe
  • seminte de coriandru 1 linguriță
  • semințe de fenicul 1 linguriță
  • semințe de schinduf ½ linguriță
  • cuișoare 5
  • bat de scortisoara ½
  • păstăi de cardamom 3
  • boia (nu se afuma) 1 lingură
  • fulgi de sare de mare 1 lingură
  • ulei de masline 200 ml

TOUM

  • usturoi 1½ becuri, cuișoare decojite
  • ulei fără aromă (cum ar fi legume sau arahide) 300ml
  • suc de lămâie 2 linguri

SALATĂ DE TARRAGON

  • melasă de rodie 1½ lingură
  • otet de vin rosu 1 lingură
  • zahăr pudră o ciupitura
  • ulei de masline 2 linguri
  • tarhon 50g, tulpini lemnoase îndepărtate
  • rachetă 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Prajeste toate condimentele intregi intr-o tigaie uscata pana se inmoaie. Se macină până se obține o pulbere și se amestecă cu boia, sarea de mare și uleiul de măsline. Periați ciupercile peste tot cu această pastă de condimente, asigurându-vă că pătrundeți și în branhii. Se lasă la marinat în timp ce faceți toumul.

  • Pasul 2

    Curățați usturoiul și un praf bun de sare într-un blender sau un mic procesor de alimente, asigurându-vă că este o pastă bine amestecată și că nu rămân bucăți de usturoi. Cu motorul pornit, se toarnă foarte încet 100 ml de ulei, urmat de 1 lingură de suc de lămâie. Repetați acest lucru până când sucul de lămâie este epuizat, apoi continuați, înlocuind sucul de lămâie cu 2 linguri de apă cu gheață până când tot uleiul este încorporat.

  • Pasul 3

    Aprindeți grătarul. Faceți sosul pentru salata de tarhon, amestecând melasa, oțetul, zahărul, uleiul de măsline și puțină sare și piper.

  • Pasul 4

    Când grătarul este gata, infilați ciupercile pe frigărui (aproximativ șase până la opt pe frigărui) – dacă puteți, folosiți două frigărui pe set de ciuperci, deoarece le va ușura întoarcerea. Gatiti la foc direct cu capacul deschis timp de 15-20 de minute, intorcandu-se des, sau pana cand sunt fierte.

  • Pasul 5

    Combinați pansamentul cu tarhonul și racheta. Feliați ciupercile și serviți cu salată, toum și pittas.

Informatii nutritionale

  • Kcals 880
  • Gras 65g
  • Saturează 10.7g
  • Carbohidrați 54,9g
  • Zaharuri 6.8g
  • Fibră 6.6g
  • Proteină 15.6g
  • Sare 3.5g
.
#Shawarma #ciuperci
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast