Tipul bucătăriei:
Sos de grătar de casă
- Face 1.5L
- Uşor
Acest sos multi-tasking poate fi servit cu burgeri și banger sau folosit pentru a glazura coastele și puiul
Încercați sosul nostru de grătar de casă, apoi verificați sosul nostru final de grătar și garniturile noastre. Pentru scufundări mai delicioase, încercați guacamole-ul nostru perfect, hummus, aïoli și brânză albastră.
Ingrediente
- ceapa 2 mari, tocate
- ulei de arahide 3 linguri
- passata 400 ml
- roșii feliate Cutii de 3 x 400g
- otet de vin alb 200 ml
- zahăr brun închis 4 linguri
- sare de mare 2 lingurițe
- boabe de piper negru 15 răsuciri de polizor
- boia afumată 1 lingură
- pudră de ardei iute 2 linguri
- cuișoare 6, sol
- melea neagră 1 lingură
- suc de portocale 200 ml
- mustar Dijon 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti ceapa in ulei timp de 10-15 minute sau pana se inmoaie si devine aurie. Adăugați toate ingredientele rămase, aduceți la fierbere, apoi reduceți la focul cel mai mic și fierbeți, descoperit, timp de 2 ore. Se amestecă cu un blender și se păstrează în borcane sterilizate la frigider timp de 2-3 săptămâni. Utilizați ca condiment sau perie pe pui sau coaste pentru ultimele 5 minute de gătit pentru o glazură picantă.