Tipul bucătăriei:
Sos de merisoare
- face 500 g
- Uşor
Oferă sosului tău de afine adăugând sumac și coajă de portocală. Această rețetă vine de la restaurantul Bubala din estul Londrei
Faceți acest sos de merișoare, apoi verificați sosul nostru de merișoare, sosul de merișoare și vin roșu și mai multe rețete de merișoare. Avem, de asemenea, multe alte idei de ornamente de Crăciun pentru a însoți piesa centrală festivă.
Ingrediente
- afine uscate 400 g
- sumac 1 lingura
- portocale 1, cu coaja si zeama
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți 500 ml de apă la fiert, apoi adăugați merișoarele uscate. Gatiti, amestecand regulat si completand cu apa dupa cum este necesar, timp de 50 de minute-1 ora pana cand fructele de padure sunt rehidratate si incep sa se descompuna. Ar trebui să devină moale, iar sosul să aibă o textură groasă, lipicioasă.
-
Pasul 2
Se amestecă sumacul, coaja și sucul de portocale și ½ linguriță de sare. Se ia de pe foc si se lasa la racit inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 34
- Gras 0,2g
- Carbohidrați 7.8g
- Zaharuri 6.6g
- Fibră 0,7g
- Sare 0,1g