Tipul bucătăriei:

Rețetă de sos fierbinte fermentat

Sos fierbinte fermentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 250ml
  • Uşor

Faceți-vă propriul sos fierbinte fermentat cu această rețetă rapidă și ușoară. Acest sos picant este ambalat cu aromă înțepătoare și face o baie perfectă. În plus, va dura până la 3 săptămâni în borcane sterilizate


TENDINȚA ALIMENTARĂ: FERMENTAREA

Tendința care a apărut peste tot în ultimii cinci ani continuă. Acum, kimchi apare în gătitele din supermarket, în timp ce bucătarii continuă să experimenteze. Counter Culture (fratele adoptatorului timpuriu care fermentează The Dairy in Clapham, ascultați podcastul nostru împreună cu ei aici) face fermentații acolo, cum ar fi miso din boabe de cacao și, în Glasgow, Kimchi Cult își fabrică kimchiul urmând rețete antice, precum și proprii legume și murături fermentate. Acasă, începeți simplu – aveți nevoie doar de apă și sare pentru a obține un ferment bun.

Ingrediente

  • fulgi de sare de mare 25g
  • zahăr tos auriu 1 lingură plus extra pentru a se amesteca
  • ardei iute roșii capota scotch 5
  • ardei iute roșu 15
  • oțet de mere 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se dizolvă sarea și zahărul în 100 ml apă clocotită, apoi se completează cu apă rece până la 600 ml.

  • Pasul 2

    Tăiați tulpinile din ardei iute, dar lăsați capacele verzi. Înjumătățiți și desenați, apoi tăiați grosier.

  • Pasul 3

    Puneți ardeii iute într-un borcan Kilner sterilizat (unul ideal cu un capac cu clemă). Împachetează-le și toarnă saramura deasupra pentru a acoperi. Închideți capacul și lăsați-l într-un loc răcoros timp de 2 săptămâni. Dați borcanului un shake de două ori pe zi și după 2 zile deschideți borcanul o dată pe zi pentru a elibera gazul care se va forma la fermentare.

  • Pasul 4

    După 2 săptămâni lichidul va fi tulbure, ardeii vor fi moi și ar trebui să aibă o aromă acidulată, acră, dar nu neplăcută. Strecurați ardeii iute și păstrați saramura. Puneți ardeii iute într-un blender (cu cât sunt mai puternici cu atât mai bine) și bateți până se omogenizează, adăugând oțet de cidru și suficientă saramură până când aveți o consistență de sos care vă place. Se amestecă încă 2-3 lingurițe de zahăr, în funcție de cantitatea dulce pe care o doriți. Se decantează în sticle sterilizate și se păstrează la frigider 2-3 săptămâni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 6
  • Carbohidrați 1.3g
  • Zaharuri 1.3g
  • Proteină 0,1g
  • Sare 0,8g
.
#Sos #fierbinte #fermentat
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast