Tipul bucătăriei:
Spanac, năut și curry de cartofi
- servește 4 persoane
- Uşor
Încercați curry-ul nostru vegan ușor condimentat pentru o masă sănătoasă în mijlocul săptămânii pentru patru. Profitați la maximum de ingredientele de pe dulap, cum ar fi nautul și roșiile tocate, în acest fel de mâncare aromat
Faceți rețeta noastră de curry cu spanac, naut și cartofi pentru o cină vegană reconfortantă. Apoi, verificați mai multe rețete de curry de năut și curry vegan.
Pentru mai multe opțiuni vegetale, consultați curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul rețete vegetariene.
Ingrediente
- ceapă 1, tocat
- usturoi 3 cuișoare, tocate
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
- ardei iute verde 1, tocat
- ulei vegetal 1 lingură
- chimen măcinat 1 linguriță
- coriandru 1 linguriță
- turmeric măcinat 1 linguriță
- roșii feliate 400g tablă
- Cartofi Charlotte 400g, tăiate în bucăți
- năut 400g tablă, scursă și clătită
- spanac 100g, tocat
- lămâie ½, suc
- garam masala 1 linguriță
- naans a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute și 3 linguri de apă într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează complet.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare, adâncă, antiaderentă, adăugați cu grijă piureul de ceapă și gătiți-l timp de 10 minute până se reduce și devine auriu. Adăugați condimentele și gătiți timp de 2 minute, apoi dați roșiile tocate și aduceți-le la foc mic.
-
Pasul 3
Condimentați și adăugați cartofii și nautul împreună cu 1⁄2 o cutie de apă și fierbeți timp de 30 de minute până se îngroașă și cartofii au fiert. Adăugați spanacul și gătiți-l câteva minute să se ofilească.
-
Pasul 4
Se amestecă sucul de lămâie și garam masala și se servește cu naans.
Informatii nutritionale
- Kcals 224
- Gras 5.3g
- Saturează 0,5g
- Carbohidrați 32g
- Zaharuri 6.9g
- Fibră 6.9g
- Proteină 8.8g