Tipul bucătăriei:
Supă de legume marocane
- servește 4 persoane
- Uşor
Această supă colorată este plină de legume nutritive, leguminoase și condimente pentru un încălzitor de iarnă vegan cu mai puțin de 250 de calorii
Încercați rețeta noastră de supă de legume marocane, apoi verificați supa de linte, supă de ardei roșu, supă de pui sănătoasă și rețete de supă mai sănătoase.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 lingurițe
- ceapă 1, tocat mărunt
- țelină 3 bastoane, tocate mărunt
- usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
- lămâi conservate 2, carnea aruncată și coaja tocată mărunt
- chillis roșu 2, însămânțate și tocate mărunt
- piure de tomate 1 lingură
- chimen măcinat 2 lingurițe
- turmeric măcinat 1 linguriță
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- roșii feliate 400g tablă
- cartof 1 mare (350g), tăiat în bucăți de 2cm
- năut 400g tablă, scursă și clătită
- spanac 80g
- patrunjel cu frunze plate o grămadă, tocată aproximativ
- lămâie 1 ½ suc și ½ pene pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare și adăugați ceapa, țelina și un praf de sare. Puneți un capac și gătiți ușor timp de 10 minute, amestecând regulat. Adăugați usturoiul, lămâile conservate și ardeii iute și gătiți timp de 2 minute. Adăugați piureul de roșii și condimentele și gătiți încă 2 minute înainte de a adăuga roșiile tocate, cartoful, nautul și 1,25 litri de apă clocotită.
-
Pasul 2
Aduceți la fierbere, apoi întoarceți și fierbeți timp de 30 de minute până când cartofii se înmoaie. Includeți spanacul, pătrunjelul cu frunze plate și puțin condiment și amestecați timp de 1 minut până când se ofilesc. Adăugați sucul de lămâie, apoi lingurați în boluri cu pene de lămâie pentru stoarcere.
Informatii nutritionale
- Kcals 212
- Gras 4.2g
- Saturează 0,4g
- Carbohidrați 30,8g
- Zaharuri 7.8g
- Fibră 7.9g
- Proteină 8.9g
- Sare 0,9g