Tipul bucătăriei:
Supă de morcovi și coriandru cu crutoane picante plate
- servește 4 persoane
- Uşor
Ras el hanout este un amestec de condimente din Africa de Nord care dă o lovitură suplimentară crutoanelor crocante. Doar lucrul pentru a-ți face jazz cu supă de morcovi și coriandru
Încercați supa noastră de morcovi și coriandru sau verificați mai multe rețete de supă încălzitoare aici și pregătiți chifle de casă pentru a servi pe lateral.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, tocat
- coriandru 1 linguriță
- chimen măcinat ½ linguriță
- turmeric măcinat ½ linguriță
- morcovi 500g, curățate și tocate
- cartof fainos 1 mediu, curățat și tocat
- stoc de legume 1 litru
- coriandru o grămadă mică, tocată
CROUTONS
- pâine mică sau pittas 2
- ulei de masline 2 linguri
- ras el hanout 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face crutoane, încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Tăiați pâinile plate în bucăți de mușcătură, apoi aruncați uleiul de măsline, ras el hanout și un pic de condimente. Se întinde pe o tavă antiaderentă și se coace timp de 10-15 minute sau până când este crocant și aurit.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul într-o tigaie, apoi prăjiți ceapa cu un praf mare de sare timp de 5 minute sau până se înmoaie. Adăugați condimentele și gătiți-le un minut, apoi amestecați morcovii și cartofii. Se toarnă stocul, se aduce la foc mic și se fierbe timp de 25-30 de minute sau până când legumele sunt fragede. Folosiți un blender de băț sau turnați-l într-un blender și amestecați până se omogenizează, apoi amestecați cea mai mare parte din coriandru și condimentați. Serviți deasupra cu crutoane și un strop de coriandru, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 297
- Gras 10.3g
- Saturează 1.5g
- Carbohidrați 40.1g
- Zaharuri 12.3g
- Fibră 8g
- Proteină 6.9g
- Sare 1.3g