Tipul bucătăriei:

Tagin de dovlecei și cartofi dulci

Tagin de dovlecei și cartofi dulci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Un castron mare, plin de culoare, cu dovlecei de nucă și tagine de cartofi dulci, aromat cu harissa de trandafiri și lămâi conservate. Tocmai potrivit pentru o cină vegetariană la jumătatea săptămânii


Încercați tagina de dovlecei și cartofi dulci, apoi verificați tagina de miel, tagina de pui și tagina marocană.

Pentru mai multe opțiuni de legume, consultați tagina vegetariană, tocană vegetariană, caserola vegetariană și alte rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingură
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • coriandru 2 lingurițe
  • trandafir harissa 2 linguri
  • coriandru o grămadă mică, tulpini tocate mărunt, frunze tocate grosier
  • dovleac butternut 500g, decojite și tăiate cubulețe
  • cartof dulce 300g, decojite și tăiate cubulețe
  • roșii cherry 2 cutii de 400 g
  • lămâi conservate 2, carne și sâmburi aruncate, pielea tocată mărunt
  • sultane 75g
  • cuscus 240g
  • fasole verde 200g, tăiate în bucăți de mușcătură

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu și gătiți ceapa cu un vârf de sare timp de 10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul, condimentele măcinate, harissa și tulpinile de coriandru și gătiți timp de 2 minute. Includeți dovlecei, cartofi dulci, roșii, lămâi și sultane, împreună cu 600 ml de apă. Aduceți la fierbere, condimentați și fierbeți ușor timp de 1 oră până când dovleacul și cartofii sunt fierți și taginul este sărac.

  • Pasul 2

    Puneți cuscusul într-un castron mare, cu un praf de sare și turnați peste suficientă apă fiartă pentru a acoperi cu câțiva centimetri. Acoperiți și lăsați 10 minute, apoi pufuiți cu o furculiță și acoperiți din nou până când este necesar.

  • Pasul 3

    Se amestecă fasolea în tagină și se fierbe timp de 2-3 minute până când tocmai s-a fiert, apoi se condimentează și se servește cu cuscus și o împrăștiere de coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 647
  • Gras 8.7g
  • Saturează 1.3g
  • Carbohidrați 113.2g
  • Zaharuri 36,8g
  • Fibră 15.2g
  • Proteină 21.3g
  • Sare 0,5g
.
#Tagin #dovlecei #și #cartofi #dulci
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast