Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un țelină întreg într-o crustă de patiserie, cu o farfurie albastră de mâncare așezată lângă ea

Țelină cu sare și umplutură cu aluat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Piesa centrală vegană perfectă, coacerea inteligentă cu țelină ascunsă a lui Richard Makin este atât de delicată, încât o puteți scoate direct din crustă. Centrul este umplut cu o umplutură de alune și shiitake aromat


Încercați acest țelină la cuptor cu sare, apoi verificați wellington-ul nostru vegan, friptura cu nuci vegane, conopidă prăjită integrală și mai multe idei de cină vegane. De asemenea, aruncați o privire la colecția noastră de rețete de țelină pentru mai multă inspirație vegetală sezonieră.

Ingrediente

  • țelină 1 mare, curățat și tăiat, dar nu curățat

Umplutură

  • ciuperci shiitake uscate 50g
  • unt vegan 40g
  • ceapă 1 mare, feliat fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • datele 4, fără sâmburi și tocate grosier
  • orez brun miso 1 lingură
  • otet de vin rosu 1 lingură
  • sirop de agave 1 lingură
  • arpagic tocat mărunt pentru a face 1 lingură
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • salvie uscata 1 lingură
  • alune de padure 50g, prăjit
  • pâine veche cu aluat 100g (aproximativ 4 felii mari), tăiate cuburi de 1cm
  • stoc de legume 150ml

FRUTA DE IERBĂ

  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • salvie o mana de frunze, tocate marunt
  • usturoi 1 cuișor
  • ulei de rapita 3 linguri

CRUSTĂ DE SĂRĂ

  • faina de porumb 2 linguri
  • sare de mare fină 400g
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • salvie o mana mare de frunze, tocate marunt
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 lingură
  • aquafaba 100ml (aka apa scursă din 2 x 400g cutii de naut)

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face umplutura, puneți shiitakes într-un castron mic și turnați peste suficientă apă doar fiartă pentru a acoperi. Se lasă 30 de minute, apoi se scurg și se toacă mărunt.

  • Pasul 2

    Încălzește untul într-o tigaie și gătește ușor ceapa și usturoiul timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu se rumenesc. Adăugați shiitakes-ul tocat, curmalele și miso-ul de orez brun și gătiți timp de 2-3 minute. Adăugați oțetul și siropul de agave, amestecați și gătiți încă un minut înainte de a scoate de pe foc. Se amestecă ierburile și alunele prăjite prin amestecul de ceapă. Includeți într-un castron mare cu aluatul tocat și amestecați. Adăugați supa de legume și condimentați.

  • Pasul 3

    Tăiați un capac de pe partea superioară a țelina adâncime de cel mult 3cm. Folosind un cuțit ascuțit sau un balon de pepene galben, scoateți o gaură în centrul țelinei, în jur de 5 cm lățime, până la fund, dar nu prin piele (înghețați țelina scoasă pentru a face stoc mai târziu). Umpleți gaura cu o parte din umplutură și acoperiți cu capacul.

  • Pasul 4

    Pentru a face ca planta să se frece, amestecați toate ingredientele într-un mic blender sau robot de bucătărie. Cu o perie de patiserie, acoperiți
    întregul exterior al țelinului cu frecare.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru a face crusta de sare, puneți toate ingredientele, cu excepția aquafaba, într-un castron. Adăugați aquafaba, încetul cu încetul, amestecând după fiecare adăugare. Textura crustei ar trebui să fie ca nisipul umed. Pe o tavă de copt, puneți un strat de crustă de sare suficient de larg pentru a așeza țelina. Puneți țelina, apoi lipiți crusta de sare rămasă în jurul țelina, asigurându-vă că totul este acoperit și sigilat. Puneți la cuptor și coaceți timp de 2 ore.

  • Pasul 6

    În ultima jumătate de oră de coacere, puneți umplutura rămasă într-un vas de copt din ceramică și puneți-o în cuptor până când este crocantă și rumenită deasupra.

  • Pasul 7

    Scoateți umplutura și țelina din cuptor. Testați țelina prin introducerea unei frigărui prin coaja de sare. Ar trebui să fie foarte moale în interior – dacă încă se simte ferm, reveniți la cuptor pentru încă 30 de minute.

  • Pasul 8

    Lăsați țelina să se odihnească timp de 15 minute, apoi serviți deschizând crusta cu mânerul unui cuțit. Feliați sau scoateți țelina moale și serviți cu umplutură suplimentară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 501
  • Gras 25.7g
  • Saturează 3.1g
  • Carbohidrați 51.2g
  • Zaharuri 16.3g
  • Fibră 7.9g
  • Proteină 12.2g
  • Sare 2.6g
.
#Țelină #sare #și #umplutură #aluat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *