Tipul bucătăriei:
Țelină cu sare și umplutură cu aluat
- servește 4 persoane
- Uşor
Piesa centrală vegană perfectă, coacerea inteligentă cu țelină ascunsă a lui Richard Makin este atât de delicată, încât o puteți scoate direct din crustă. Centrul este umplut cu o umplutură de alune și shiitake aromat
Încercați acest țelină la cuptor cu sare, apoi verificați wellington-ul nostru vegan, friptura cu nuci vegane, conopidă prăjită integrală și mai multe idei de cină vegane. De asemenea, aruncați o privire la colecția noastră de rețete de țelină pentru mai multă inspirație vegetală sezonieră.
Ingrediente
- țelină 1 mare, curățat și tăiat, dar nu curățat
Umplutură
- ciuperci shiitake uscate 50g
- unt vegan 40g
- ceapă 1 mare, feliat fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- datele 4, fără sâmburi și tocate grosier
- orez brun miso 1 lingură
- otet de vin rosu 1 lingură
- sirop de agave 1 lingură
- arpagic tocat mărunt pentru a face 1 lingură
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- salvie uscata 1 lingură
- alune de padure 50g, prăjit
- pâine veche cu aluat 100g (aproximativ 4 felii mari), tăiate cuburi de 1cm
- stoc de legume 150ml
FRUTA DE IERBĂ
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- salvie o mana de frunze, tocate marunt
- usturoi 1 cuișor
- ulei de rapita 3 linguri
CRUSTĂ DE SĂRĂ
- faina de porumb 2 linguri
- sare de mare fină 400g
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- salvie o mana mare de frunze, tocate marunt
- boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 lingură
- aquafaba 100ml (aka apa scursă din 2 x 400g cutii de naut)
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face umplutura, puneți shiitakes într-un castron mic și turnați peste suficientă apă doar fiartă pentru a acoperi. Se lasă 30 de minute, apoi se scurg și se toacă mărunt.
-
Pasul 2
Încălzește untul într-o tigaie și gătește ușor ceapa și usturoiul timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu se rumenesc. Adăugați shiitakes-ul tocat, curmalele și miso-ul de orez brun și gătiți timp de 2-3 minute. Adăugați oțetul și siropul de agave, amestecați și gătiți încă un minut înainte de a scoate de pe foc. Se amestecă ierburile și alunele prăjite prin amestecul de ceapă. Includeți într-un castron mare cu aluatul tocat și amestecați. Adăugați supa de legume și condimentați.
-
Pasul 3
Tăiați un capac de pe partea superioară a țelina adâncime de cel mult 3cm. Folosind un cuțit ascuțit sau un balon de pepene galben, scoateți o gaură în centrul țelinei, în jur de 5 cm lățime, până la fund, dar nu prin piele (înghețați țelina scoasă pentru a face stoc mai târziu). Umpleți gaura cu o parte din umplutură și acoperiți cu capacul.
-
Pasul 4
Pentru a face ca planta să se frece, amestecați toate ingredientele într-un mic blender sau robot de bucătărie. Cu o perie de patiserie, acoperiți
întregul exterior al țelinului cu frecare. -
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Pentru a face crusta de sare, puneți toate ingredientele, cu excepția aquafaba, într-un castron. Adăugați aquafaba, încetul cu încetul, amestecând după fiecare adăugare. Textura crustei ar trebui să fie ca nisipul umed. Pe o tavă de copt, puneți un strat de crustă de sare suficient de larg pentru a așeza țelina. Puneți țelina, apoi lipiți crusta de sare rămasă în jurul țelina, asigurându-vă că totul este acoperit și sigilat. Puneți la cuptor și coaceți timp de 2 ore.
-
Pasul 6
În ultima jumătate de oră de coacere, puneți umplutura rămasă într-un vas de copt din ceramică și puneți-o în cuptor până când este crocantă și rumenită deasupra.
-
Pasul 7
Scoateți umplutura și țelina din cuptor. Testați țelina prin introducerea unei frigărui prin coaja de sare. Ar trebui să fie foarte moale în interior – dacă încă se simte ferm, reveniți la cuptor pentru încă 30 de minute.
-
Pasul 8
Lăsați țelina să se odihnească timp de 15 minute, apoi serviți deschizând crusta cu mânerul unui cuțit. Feliați sau scoateți țelina moale și serviți cu umplutură suplimentară.
Informatii nutritionale
- Kcals 501
- Gras 25.7g
- Saturează 3.1g
- Carbohidrați 51.2g
- Zaharuri 16.3g
- Fibră 7.9g
- Proteină 12.2g
- Sare 2.6g