Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un fel de mâncare umplut cu țelină fiartă într-un sos de lapte de cocos cu turmeric

țelină curry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Cu carnea sa cremoasă, de nuci, țelina funcționează foarte bine în acest curry – cuburile prăjite îmbibă aromele condimentelor. Serviți cu orez aburit pentru o cină vegană caldă


Încercați această rețetă de țelină cu curry, apoi consultați curry de păstârnac, curry de vinete, curry de dovlecei și mai multe rețete de curry vegetarian.

Ingrediente

  • țelină 1 mare, decojit și tăiat în cuburi de 3 cm
  • ulei vegetal 3 linguri
  • semințe de chimen 1 lingura
  • seminte de mustar negru 1 lingura
  • seminte de coriandru 2 linguri, ușor zdrobite
  • turmeric măcinat 2 lingurite
  • boabe de piper negru macinat pentru a face 2 lingurite
  • ceapă 1, tocat
  • usturoi 4 cuișoare, tocate
  • ghimbir bucata de marimea degetului mare, curatata si tocata
  • ardei iute verde 1, tocat
  • coriandru o grămadă, tulpini tăiate, frunze culese și rupte pentru a servi
  • lapte de nucă de cocos tavă de 400 g
  • lămâie verde ½, suc
  • orez fiert a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune țelina într-un castron mare cu 1 lingură de ulei vegetal și niște condimente. Se amestecă pentru a combina. Adăugați chimenul, semințele de muștar, semințele de coriandru, turmericul și piperul și amestecați din nou până când țelina este bine acoperită. Întindeți țelina și toate condimentele pe o tavă mare de copt și coaceți timp de 30 de minute, amestecând până la jumătate, până când țelina este ușor caramelizată și gătită.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, tulpinile de coriandru și 2 linguri de apă într-un robot de bucătărie mic și amestecați până la un piure omogen.

  • Pasul 3

    Încălzește restul de 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă și gătește piureul cu un praf de sare timp de 20 de minute, amestecând des până se întunecă și se parfumează. Puneți țelina prăjită și toate condimentele din tavă, urmate de laptele de cocos. Se fierbe timp de 20 de minute până când sosul s-a îngroșat ușor. Se condimentează, apoi se stoarce în sucul de lămâie. Se presară cu frunzele de coriandru și se servește alături de niște orez aburit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 322
  • Gras 27.3g
  • Saturate 15.3g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Zaharuri 6.6g
  • Fibră 8.3g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,3g
#țelină #curry
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *