Tipul bucătăriei:
Terci Mocha
- servește 2-3
- Uşor
Terciul de dimineață are un gust mult mai interesant atunci când adăugați pudră de cacao, espresso, lapte de migdale, curmale și scorțișoară. Veganul perfect începe ziua
Se amestecă un castron de terci de mocha, apoi verificați terciul de quinoa de ciocolată, terciul de unt de fructe de pădure și nuci și mai multe idei de topping de terci.
Ingrediente
- zahăr brun moale deschis 1 lingură
- praf de cacao negru 2 lingurițe
- espresso proaspăt preparat 70 ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- terci de ovăz 100g
- lapte de migdale neindulcit 500 ml
- datele 3, înjumătățit și feliat subțire
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- iaurt fără lactate 80g
- fulgi de migdale prăjiți 2 lingurițe
- plute de cacao 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Puneți zahărul și pudra de cacao într-o tigaie mică și treptat se adaugă espresso-ul și vanilia, amestecând până se dizolvă zahărul. Aduceți amestecul la fierbere ușoară la foc mediu. Reduceți focul și fierbeți timp de 6-8 minute sau până când este ușor îngroșat și siropos. Se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească ușor.
-
Pasul 2
Între timp, aruncați ovăzul într-o tigaie medie și amestecați laptele, curmalele, scorțișoara și un vârf de sare. Gatiti la foc mic, mediu, timp de 4-5 minute, amestecand pana devin groase si cremoase.
-
Pasul 3
Împărțiți terciul între două boluri. Completați cu iaurtul, o picătură de sirop de mocha, migdalele și penele de cacao.
Informatii nutritionale
- Kcals 357
- Gras 11.4g
- Saturează 2.5g
- Carbohidrați 49.2g
- Zaharuri 14.7g
- Fibră 6.6g
- Proteină 10.2g
- Sare 0,5g