Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tocană vegană colorată

Tocanita de fasole alba

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Faceți următoarea tocană mult mai interesantă cu fasole de canelini, kale și lapte de cocos. Ghimbirul, fulgii de nucă de cocos și semințele de nigella fac un topping încălzitor și crocant


Faceți această tocană de fasole albă consistentă, apoi verificați fiertura noastră de fasole toscană, tocană vegetariană, trei caserole de fasole și rețete vegetariene mai ușoare.

Gătirea boabelor uscate vă permite să monitorizați exact când sunt terminate, astfel încât să obțineți interioare perfect cremoase și netede, fără ca acestea să se destrame sau să obțină carcase exterioare din piele. Această metodă de gătit permite, de asemenea, aromelor să pătrundă în fasole, deoarece absorb nuca de cocos, ghimbirul și turmericul în timp ce gătesc. Totuși, această tocană nu ține de fasole – ci și despre toppinguri. Ghimbir sfărâmat, încălzitor; fulgi de cocos crocanti, prajiti; și semințe delicate de aliu pentru textură și aromă adăugate – această tocană are totul.

Ingrediente

  • ulei vegetal sau de cocos 1 lingură, plus 2 lingurițe
  • ceapă 1 mare, feliat
  • ghimbir 60g, curățate, ½ tocate mărunt și ½ tăiate în bețișoare
  • ardei iute roșu 1, tocat mărunt
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • lemongrass 1 băț, bătut
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • stoc de legume 750ml
  • fasole canelini uscate 300g, înmuiat timp de 12 ore sau peste noapte
  • cartof dulce 1 mare sau 2 medii, curățate de cuburi
  • varza 200g, tulpini groase îndepărtate, mărunțite
  • lămâie verde 1, suc, plus pene de servit
  • fulgi de cocos 10g
  • semințe de nigella 1 linguriță
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • frunze de coriandru o mână, de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie grea și prăjiți ușor ceapa timp de 15-20 de minute sau până devine aurie și caramelizată – adăugați un strop de apă dacă începe să se lipească. Se amestecă ghimbirul și ardeiul iute tocate în tigaie și se prăjește 2-3 minute sau până când sunt parfumate. Adăugați curcuma, iarba de lămâie, laptele de cocos și supa. Aduceți la foc mic.

  • Pasul 2

    Scurge boabele înmuiate și adaugă în tigaie. Se fierbe, acoperit, timp de 1 oră și 30 de minute, până când fasolea este ușoară – se completează cu puțină apă în timpul gătitului, dacă se pare că se usucă.

  • Pasul 3

    Se amestecă cartoful dulce în tocană și se fierbe (neacoperit dacă preferați o tocană mai groasă) timp de 10 minute, apoi se amestecă varza și sucul de lămâie. Fierbeti inca 3-4 minute sau pana cand varza este frageda – fasolea ar trebui sa aiba piei moi si centre cremoase pana in acest stadiu.

  • Pasul 4

    Între timp, toastează fulgii de nucă de cocos, semințele de nigella și fulgii de ardei iute într-o tigaie uscată timp de 1-2 minute sau până când miroase a prăjit – vârtește pe o farfurie. Adăugați 2 lingurițe de ulei în tigaie și sfărâmați chibriturile de ghimbir timp de 1-2 minute sau până devin aurii și parfumate. Îndreptați ghimbirul și nuca de cocos sfărâmate peste tocană și împrăștiați cu coriandru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 370
  • Gras 17.1g
  • Saturează 13.5g
  • Carbohidrați 34,9g
  • Zaharuri 9.7g
  • Fibră 12.9g
  • Proteină 12.6g
  • Sare 0,5g
.
#Tocanita #fasole #alba
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *