Tipul bucătăriei:
Tort clasic vegan de morcovi
- servește 8-10
- Uşor
Acest tort clasic de morcov mat este făcut cu un ingredient surprinzător (vegan) care garantează de fiecare dată un burete umed
Încercați acest tort vegan de morcovi, apoi verificați clasicul nostru tort de morcovi, cupcakes de tort de morcovi, brioșe de tort de morcovi și mai multe rețete de tort de morcovi.
Mai avem și multe altele rețete de tort vegan pe care să le încercați, inclusiv pâinea de banane vegană, tort de ciocolată vegan, cupcakes cu ciocolată vegană și tort vegan cu lămâie.
Această rețetă vine de la expertul vegan Richard Makin, cunoscut și ca Night Night Vegan. Consultați aici ghidul său expert pentru gătit cu ingrediente vegane.
Richard spune: „Provocarea cu o prăjitură de morcovi vegană este înlocuirea ouălor fără a ajunge cu un burete uscat și sfărâmicios. Această rețetă folosește coji de psyllium (cojile incredibil de bogate în fibre ale semințelor minuscule) pentru a ajuta la legarea aluatului și a menține totul delicios de umed. Când faceți glazura de brânză cremă, asigurați-vă că folosiți o marcă de brânză vegană care nu este prea sărată (îmi place să folosesc Violife). De asemenea, este important să vă asigurați că crema de brânză și untul vegan sunt la temperatura camerei înainte de a începe, altfel înghețul se va despărți. ”
Ingrediente
- ulei vegetal 125 ml
- zahăr brun moale deschis 175g
- extract de vanilie 2 lingurițe
- portocale ½, zestrat
- lapte de soia 300ml
- oțet de mere 1 linguriță
- coji de psyllium 2 lingurițe
- făină simplă 325g
- praf de copt 2 lingurițe
- bicarbonat de sodiu 1½ linguriță
- scorțișoară măcinată 2½ linguriță
- nucșoară măcinată 1 linguriță
- ghimbir de pamant 1 linguriță
- sare de mare fină ½ linguriță
- nuci 110g, tocate aproximativ
- morcovi 300g, ras
GLAZURĂ
- untul vegan sau margarina 60g
- crema de branza vegana 200g (folosesc Violife)
- pasta de fasole de vanilie 1 linguriță
- zahăr glazură 700g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 și tapetați două cutii de tort de 18cm cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Bateți împreună uleiul, zahărul, vanilia și coaja de portocală într-un castron mare, până când zahărul începe să se dizolve.
-
Pasul 3
Într-un vas de măsurare, combinați laptele de soia și oțetul de cidru. Bateți bine și lăsați deoparte (laptele va părea să se despartă sau să se îngroașe, dar nu vă faceți griji dacă da).
-
Pasul 4
Într-un castron mic, amestecați împreună cojile de psyllium măcinate și 3 linguri de apă. Lăsați să se îngroașe timp de 20 de secunde înainte de a adăuga la amestecul de ulei brun și zahăr. Bateți bine timp de 30 de secunde – amestecul ar trebui să se unească și uleiul să nu mai fie separat de zahăr.
-
Pasul 5
Încetul cu încetul, adăugați laptele de soia îngroșat în amestecul de ulei și zahăr, amestecând tot timpul. Într-un castron, cernem împreună făina, praful de copt, bicarbonatul, 2 lingurițe de scorțișoară și toate nucșoara, ghimbirul și sarea. Se amestecă împreună.
-
Pasul 6
Adăugați amestecul de făină în amestecul umed împreună cu morcovii rase și 70g de nuci tocate. Se amestecă până se combină.
-
Pasul 7
Împărțiți aluatul între cele două cutii de tort pregătite și coaceți la cuptor pentru 25-30 de minute. Înainte de a scoate din cuptor, testați cu o scobitoare în centrul fiecărui tort – ar trebui să iasă curat. Lăsați prăjiturile să se răcească complet în cutii pe o grătar.
-
Pasul 8
În timp ce prăjiturile se răcesc, faceți înghețarea. În vasul unui mixer de stat prevăzut cu accesoriul pentru batere sau într-un castron cu bătători electrice, bateți untul vegan și crema de brânză până când este omogen și pufos. Adăugați pasta de fasole de vanilie și bateți din nou pentru a combina.
-
Pasul 9
Într-un alt castron, cernem zahărul glazur. Cu mixerul pe picior, adăugați zahărul glazură o lingură grămadă odată (dacă adăugați totul dintr-o dată glazura se va despărți). Este posibil să nu fie nevoie să adăugați tot zahărul glazurat, așa că continuați să adăugați până când glazura este groasă, netedă și biciuită. Cu cât adăugați mai mult zahăr, cu atât înghețarea va deveni mai groasă.
-
Pasul 10
Pentru a asambla tortul, scoateți straturile de tort răcite din cutii. Aplicați cu atenție un strat generos de glazură deasupra unui strat. Completați cu al doilea strat, urmat de glazura rămasă, apoi folosiți un cuțit pentru paletă pentru a îngheța ușor părțile laterale ale prăjiturilor, lăsând un finisaj „gol”, cu bureții încă puțin expuși. Înainte de servire, presărați tortul cu ½ linguriță rămasă de scorțișoară și nucile tocate aproximativ.