Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu ciocolată vegană

Tort de ciocolata vegan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Pudra de espresso decentă este cheia acestui luxos burete vegan de ciocolată, pregătit împreună cu cremă de unt de ciocolată indulgentă (și fără unt)


Faceți această prăjitură de ciocolată vegană pentru o delicatese specială, apoi verificați prăjiturile noastre vegane, cupcakes de ciocolată vegană, mousse de ciocolată vegană, tort de brânză vegană și fursecuri vegane.

Această rețetă vine de la expertul vegan Richard Makin, cunoscut și ca Night Night Vegan. Consultați aici ghidul său expert pentru gătit cu ingrediente vegane.

Richard spune: „O prăjitură de ciocolată vegană clasică, cu două straturi, sandwich și acoperită cu cremă de unt de ciocolată vegană ușoară și pufoasă. Acest tort folosește un aluat incredibil de simplu, cu două boluri, care folosește o notă de pudră de espresso, împreună cu cacao, pentru a asigura o aromă bogată de ciocolată dulce-amară. ”

Bucurați-vă de mai multe deserturi fără lactate și fără ouă, cum ar fi tortul nostru cu brânză de ciocolată vegană și prăjiturile duble cu ciocolată vegană.

Ingrediente

  • lapte de plante 170ml
  • iaurt vegan 190g
  • oțet de mere 1 linguriță
  • zahăr pudră 250g
  • ulei vegetal 145g
  • pasta de fasole de vanilie 1 linguriță
  • făină simplă 220g
  • pudră de cacao 100g
  • pudra espresso 1 lingură
  • praf de copt 1 linguriță
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • sare de mare fină Sp linguriță

BUTTERCREAM DE CIOCOLATĂ

  • ciocolata neagra vegana 110g
  • unt vegan 100g, temperatura camerei
  • margarină vegană 100g, temperatura camerei
  • pudră de cacao 20g
  • zahăr glazură 200g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4 și tapetați două cutii adânci de 20cm cu formă de arc cu hârtie de copt.

  • Pasul 2

    Într-un vas mare de măsurare, amestecați împreună laptele vegetal, iaurtul, oțetul de mere, zahărul tos, uleiul vegetal și pasta de fasole de vanilie. Pus deoparte.

  • Pasul 3

    Într-un alt castron mare, cernem împreună restul ingredientelor de burete și amestecăm bine. Adăugați amestecul de lapte de plante la amestecul de făină și bateți ușor până când tocmai se combină. Lucrând rapid, împărțiți aluatul între cele două cutii pregătite și coaceți în cuptor timp de 25 de minute sau până când o scobitoare sau o frigăruie introdusă în centrul prăjiturilor iese curată. Lăsați bureții să se răcească complet pe o grătar. Odată ce este suficient de răcoros pentru a fi manipulat, scoateți-le din cutii.

  • Pasul 4

    În timp ce bureții se coc, faceți cremă de unt. Topiți cu grijă ciocolata neagră în scurte explozii la cuptorul cu microunde, amestecând regulat pentru a vă asigura că nu arde. Se lasă deoparte și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

  • Pasul 5

    Bătați untul și margarina într-un castron și folosiți bătători electrice pentru a bate până când sunt netede. Adăugați pudra de cacao cernută și bateți din nou până se omogenizează, fără bulgări de cacao. Lucrând cu o lingură de desert odată, adăugați zahărul glas cernut și bateți bine între fiecare adăugare.

  • Pasul 6

    Adăugați ciocolata neagră răcită și bateți bine până aveți o înghețare frumos pufoasă. Pentru a servi, puneți bureții în frigider cel puțin 15 minute – înainte de a îngheța, ar trebui să fie reci la atingere, altfel înghețul se va topi și va deveni gras.

  • Pasul 7

    Înghețați vârful unui burete, apoi acoperiți-l cu al doilea burete. Adaugă deasupra un alt strat de glazură. Puteți servi fie în acest moment, fie puteți îngheța părțile laterale, dacă doriți.

.
#Tort #ciocolata #vegan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *