Tipul bucătăriei:
Tort vegan cu foaie de lamaie
- servește 12
- Uşor
Folosiți ulei de măsline în locul untului și semințelor de chia în loc de ouă în acest frumos adult, luați un tort clasic de lămâie. Se face o coacere mult mai ușoară (și total vegană)
Încercați această tavă de lămâie vegană ușor, apoi verificați tortul nostru vegan de lămâie, tortul de morcovi vegan, tortul de ciocolată vegană și mai multe rețete de tort vegan.
Autorul rețetei Richard Makin spune: „Semințele de chia funcționează ca niște bureți mici atunci când sunt înmuiate și ajută la legarea ingredientelor împreună într-un mod similar cu ouăle. Acest lucru garantează o prăjitură perfectă și umezitoare, făcută în întregime din plante! ”
Ingrediente
TORT
- ulei de măsline extra virgin 250ml, plus extra pentru tablă
- semințe chia 2 linguri
- lămâi 2, zestate, plus 2 linguri de suc
- lapte de soia neindulcit 250ml
- extract de vanilie Sp linguriță
- zahăr pudră 320g
- făină simplă 350g
- praf de copt 1½ linguriță
DECORA
- zahăr glazură 350g
- suc de lămâie 60ml
- lămâie 1, zestat
- seminte de mac a decora (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Uleiați și tapetați o tavă adâncă de 24 cm x 32 cm sau o formă de copt.
-
Pasul 2
Bateți împreună semințele de chia și 4 linguri de apă într-un castron mic. Lăsați deoparte și lăsați amestecul să se gelifice.
-
Pasul 3
Puneți coaja de lămâie, laptele de soia, vanilia și uleiul de măsline într-un blender de mare viteză sau robot de bucătărie. Se amestecă la viteză mare până când este groasă și cremoasă – ar trebui să aibă o textură similară cu un aïoli.
-
Pasul 4
Combinați amestecul de zahăr tos și semințe de chia într-un castron mare. Adăugați amestecul de lapte de soia amestecat, apoi bateți până se omogenizează.
-
Pasul 5
Cerneti faina intr-un vas separat, apoi adaugati praful de copt si 1 lingurita de sare.
-
Pasul 6
Adăugați amestecul de făină în amestecul de lapte / zahăr / ulei în trei etape, amestecând ușor între fiecare adăugare. Se toarnă aluatul în forma pregătită și se introduce în cuptor. Coaceți 40 de minute, apoi scoateți din cuptor și puneți tava de copt pe o grătar. Lasă tortul să se răcească complet.
-
Pasul 7
Pentru glazură, cernem zahărul glazură într-un castron mediu. Strângeți zeama de lămâie prin sită pentru a prinde orice sâmburi. Se amestecă bine până se omogenizează. Se toarnă glazura peste tort și se întinde pentru a acoperi suprafața cu spatele unei linguri. Presărați cu semințe de mac, dacă doriți, și lăsați-le la rece timp de 15 minute. Feliați în 12 bucăți, presărați cu coaja de lămâie și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 540
- Gras 22.4g
- Saturează 3.3g
- Carbohidrați 79.3g
- Zaharuri 56.3g
- Fibră 2.4g
- Proteină 4.1g
- Sare 0,6g