Tipul bucătăriei:
Tort vegan cu lămâie
- servește 8
- Uşor
Un tort delicat, zingy, vegan, cu lămâie, făcut fără ouă, lapte sau unt! Cheia acestui tang de lămâie este un extract decent de lămâie (folosim Nielsen-Massey)
Încercați acest tort vegan cu lămâie, apoi verificați pâinea de banane vegană, tortul de ciocolată vegană, tortul de morcov vegan, cupcakes vegani cu ciocolată și mai multe rețete de tort vegan.
Această rețetă vegană de prăjitură cu lămâie vine de la expertul vegan Richard Makin, alias Școala Vegană. Consultați aici ghidul său expert pentru gătit cu ingrediente vegane.
Richard spune: „Acesta este tortul meu vegan cu lămâie. Are o textură delicată care nu se sfărâmă atunci când este feliată (datorită cojilor de psyllium) și un zing decent datorită sucului de lămâie, coaja și extractului. Aș recomanda să stropiți un extract bun de lămâie, cum ar fi Nielsen-Massey, dacă îl găsiți – multe opțiuni mai ieftine au o aromă plictisitoare, artificială. ”
Încercați tortul nostru vegan cu ploaie de lămâie, apoi verificați celelalte cele mai bune rețete ale noastre de tort de lămâie.
Ingrediente
- coji de psyllium 1 linguriță
- iaurt vegan neindulcit 125g
- lapte de plante 185 ml
- zahăr pudră 135g
- extract de lamaie 1 linguriță
- ulei vegetal 3 linguri
- suc de lămâie 3 linguri
- lămâie 1, zestat
- făină simplă 325g
- praf de copt 1½ linguriță
- bicarbonat de sodiu Sp linguriță
- sare de mare fină Sp linguriță
GLAZURĂ
- zahăr glazură 100g, cernut
- suc de lămâie 2-3 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și tapetați o formă de pâine de 450 g cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Într-un castron mic combinați cojile de psyllium cu 1 ½ lingură. de apă rece. Se amestecă și se lasă deoparte să se îngroașe.
-
Pasul 3
Se amestecă iaurtul, laptele vegetal, zahărul tos, extractul de lămâie, uleiul vegetal, sucul de lămâie și coaja. Într-un castron mediu separat, amestecați împreună ingredientele rămase.
-
Pasul 4
Combinați ingredientele umede cu ingredientele uscate, adăugând cojile de psyllium înmuiate și amestecați scurt până când se combină.
-
Pasul 5
Puneți aluatul în forma de pâine pregătită. Atingeți ferm tablă pe blat pentru a elibera bulele de aer. Coaceți 40 de minute, apoi acoperiți partea de sus a tortului cu folie și reveniți la cuptor pentru încă 20 de minute. După ce ați terminat, o scobitoare sau o frigăruie împinsă în centru ar trebui să iasă curată.
-
Pasul 6
Se lasă la răcit 10 minute înainte de a se scoate din tablă. Se lasă să se răcească complet.
-
Pasul 7
Pentru a face glazura, amestecați împreună zahărul glazură și sucul de lămâie într-un castron mic. Dacă doriți glazura mai groasă, adăugați mai mult zahăr glazură.
-
Pasul 8
Odată ce tortul este complet răcit, stropiți glazura peste tot și deasupra cu coajă proaspătă de lămâie, dacă doriți.