Skip to content

Tipul bucătăriei:

hispi varză

Varza hispi arsă cu romesco de alune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Această varză hispi la modă, cu fel de mâncare de romesco de alune, este foarte ușor de preparat, dar are multă aromă. Perfect ca parte a unui preparat principal sau singur pentru o masă rapidă în mijlocul săptămânii


Mai întâi au fost dovleceii, apoi ne-am înnebunit după cauli (orez, fripturi, baze de pizza și multe altele), dar 2017 este anul verzei hispi (și este în sezon, chiar acum). Altfel cunoscută sub numele de varză dulce sau varză ascuțită, această frunză verde dulce este jackpotul cutiei de legume. În mod ideal porționat – o varză, pe care o puteți cumpăra la doar 65p, poate hrăni două până la patru – este extrem de fragedă, durează câteva minute pentru a găti și oferă aromă.

Uitați să-l fierbeți într-o fugă de sulfură de hidrogen sau să-l serviți ca pedeapsă într-o supă dietetică, faceți ca bucătarii știți și serviți-l prăjiți și prăjiți într-o pană la modă.

La fel ca majoritatea varzei, iubește untul și uleiul de măsline, dar ne place să fie servit cu acest sos romesco zingy și proaspăt. Este, de asemenea, delicios cu miel sau pește, sau totul singur, cu un praf generos de sare. Treceți peste kale, există o nouă brassică în oraș …

Ingrediente

  • ulei de masline
  • varză dulce (hispi) 1/2
  • ardei piquillo în ulei 4 dintr-un borcan
  • usturoi 1 cuișor
  • alune de padure 25g, plus 1 lingură tocată pentru servit, prăjită
  • aluat învechit 1 felie, sfâșiată în bucăți
  • boia afumată 1 linguriță
  • ulei de măsline extra virgin 1 lingură
  • oțet de sherry 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți o tigaie la foc mediu și adăugați 2 linguri de ulei. Condimentați bine varza și puneți-o în tigaie, tăiată în jos. Puneți o farfurie deasupra pentru a o cântări și asigurați-vă că întreaga suprafață tăiată este în contact cu tigaia. Gatiti 2-3 minute pana devin aurii si carbonizate. Scoateți din tigaie și tăiați cu atenție pe jumătate pe lungime. Puneți cele două jumătăți înapoi în tigaie pe partea care nu este carbonizată și fierbeți încă 2-3 minute până când devin aurii.

  • Pasul 2

    Puneți pe o tavă de copt și coaceți în cuptor timp de 6-8 minute până când un cuțit ascuțit străpunge ușor miezul.

  • Pasul 3

    Între timp, pentru a face sosul romesco, amestecați ardeii, usturoiul, alunele, aluatul, boia afumată și o stropire bună de ulei din borcanul cu ardei într-un mic robot de bucătărie până la omogenizare. Sezon.

  • Pasul 4

    Pentru a face pansamentul, amestecați ușor uleiul de măsline extravirgin și oțetul de sherry.

  • Pasul 5

    Puneți o parte din sosul romesco pe farfurie, puneți varza deasupra și terminați cu o stropire de sos și un strop de alune.

Informatii nutritionale

  • Kcals 353
  • Gras 25.4g
  • Saturează 3.1g
  • Carbohidrați 17.6g
  • Zaharuri 9.1g
  • Fibră 9.8g
  • Proteină 8.7g
  • Sare 0,2g
.
#Varza #hispi #arsă #romesco #alune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *