Tipul bucătăriei:
Varză în stil casnic
- servește 4 ca lateral
- Uşor
Această garnitură de varză de lux prezintă dragostea din Sichuan pentru ardeii iute. Este excelent servit alături de tofu mapo, tăiței de susan rece sau găluște în bulion fierbinte și acru
„Stilul de casă” în gătitul din Sichuan se referă la arome puțin mai subțiri decât mâncărurile pe care le-ați putea lua la restaurant – nu la fel de fierbinți, nu la fel de acri, cu o notă mai dulce, dar mare pe salubritate.
Această varză Sichuan este excelentă servită într-o sărbătoare Sichuan alături de tofu mapo, tăiței reci de susan sau găluște în bulion fierbinte și acru.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- ardei iute uscate 8, înjumătățit
- boabe de piper sichuan 1 lingură, ușor bătută cu un pistil și mortar
- Varză dragă 1, înjumătățit și tăiat în bucăți de 5cm
- zahăr pudră 2 linguri
- sos negru de soia 2 linguri
- oțet negru chinkiang 1 lingură, (vezi notele bucătarului)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-un wok mare sau tigaie la foc mare și prăjiți ardeii iute uscați cu jumătate de semințe, în funcție de cât de fierbinți vă plac și boabele de piper, timp de 2 minute până când sunt parfumate. Introduceți varza și amestecați-le timp de 3-4 minute până când începeți să fierbeți, apoi adăugați 100 ml de apă și fierbeți varza până când este gătită și apa s-a evaporat. Includeți zahărul, sosul de soia și oțetul și gătiți până se reduce și acoperiți varza, apoi serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 115
- Gras 5.8g
- Saturează 0,4g
- Carbohidrați 13.3g
- Zaharuri 13g
- Fibră 1.7g
- Proteină 1.6g
- Sare 1.1g