Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Un borcan de sticlă umplut cu muguri mărunțiți

varză murată cu varză de Bruxelles

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 500 g
  • Uşor

Profită la maximum de sezonul varzei de Bruxelles, mărunțind legumele și amestecându-le cu ghimbir, semințe de chimen și boabe de piper, apoi fermentând timp de câteva zile pentru un kraut condimentat.


Faceți această varză de Bruxelles, apoi verificați-ne bule și scârțâit, salata de varza de Bruxelles tocata și altele Rețete cu resturi de Crăciunprecum și mai mult retete de varza de Bruxelles.

Sfat reteta: Dacă nu vă place să tăiați mult, folosirea accesoriului pentru feliere al unui robot de bucătărie va mărunțiți germeni în cel mai scurt timp.

Ingrediente

  • varză de Bruxelles 750 g, felii foarte subțiri
  • seminte de chimen 2 lingurite
  • boabe întregi de piper negru macinat pentru a face 1 lingura
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
  • fulgi de sare de mare 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți mugurii, semințele de chimen, piperul și ghimbirul într-un castron mare și presărați sare. Folosiți mâinile curate pentru a masa sarea în muguri timp de 10 minute sau până când verdețurile sunt ofilite și au eliberat mult lichid.

  • Pasul 2

    Luați un borcan curat și sterilizat de 500 ml și împachetați totul din bol, împingând în jos pentru a comprima. Turnați peste lichidul din vas, asigurându-vă că mugurii sunt scufundați în lichid. Dacă nu, dizolvați 1 linguriță de sare în 150 ml de apă și turnați peste suficient pentru a acoperi. Tăiați un cerc de hârtie de copt pentru a acoperi suprafața, apoi folosiți ceva greu, cum ar fi un alt borcan sau o sticlă pentru a comprima suprafața.

  • Pasul 3

    Lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de două până la trei zile, gustându-l după câteva zile până devine funky și acru. Închideți un capac deasupra și răciți – acum este gata de mâncat și se va păstra la frigider timp de două luni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 12
  • Gras 0,3g
  • Saturate 0,1g
  • Carbohidrați 0,8g
  • Zaharuri 0,6g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 0,8g
  • Sare 0,4g
#varză #murată #varză #Bruxelles
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *