Tipul bucătăriei:
varză murată cu varză de Bruxelles
- face 500 g
- Uşor
Profită la maximum de sezonul varzei de Bruxelles, mărunțind legumele și amestecându-le cu ghimbir, semințe de chimen și boabe de piper, apoi fermentând timp de câteva zile pentru un kraut condimentat.
Faceți această varză de Bruxelles, apoi verificați-ne bule și scârțâit, salata de varza de Bruxelles tocata și altele Rețete cu resturi de Crăciunprecum și mai mult retete de varza de Bruxelles.
Sfat reteta: Dacă nu vă place să tăiați mult, folosirea accesoriului pentru feliere al unui robot de bucătărie va mărunțiți germeni în cel mai scurt timp.
Ingrediente
- varză de Bruxelles 750 g, felii foarte subțiri
- seminte de chimen 2 lingurite
- boabe întregi de piper negru macinat pentru a face 1 lingura
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, mărunțită
- fulgi de sare de mare 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Puneți mugurii, semințele de chimen, piperul și ghimbirul într-un castron mare și presărați sare. Folosiți mâinile curate pentru a masa sarea în muguri timp de 10 minute sau până când verdețurile sunt ofilite și au eliberat mult lichid.
-
Pasul 2
Luați un borcan curat și sterilizat de 500 ml și împachetați totul din bol, împingând în jos pentru a comprima. Turnați peste lichidul din vas, asigurându-vă că mugurii sunt scufundați în lichid. Dacă nu, dizolvați 1 linguriță de sare în 150 ml de apă și turnați peste suficient pentru a acoperi. Tăiați un cerc de hârtie de copt pentru a acoperi suprafața, apoi folosiți ceva greu, cum ar fi un alt borcan sau o sticlă pentru a comprima suprafața.
-
Pasul 3
Lăsați într-un loc răcoros și întunecat timp de două până la trei zile, gustându-l după câteva zile până devine funky și acru. Închideți un capac deasupra și răciți – acum este gata de mâncat și se va păstra la frigider timp de două luni.
Informatii nutritionale
- Kcals 12
- Gras 0,3g
- Saturate 0,1g
- Carbohidrați 0,8g
- Zaharuri 0,6g
- Fibră 1.2g
- Proteină 0,8g
- Sare 0,4g