Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Vegan Jackfruit Curry

Vegan jackfruit massaman curry

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

O cutie de jackfruit (pe care o puteți ridica la aproape orice supermarket) este ingredientul magic în acest curry massaman vegan, servit cu arahide sărate


Faceți acest curry de jackfruit vegan pentru o cină reconfortantă, apoi verificați mai multe rețete de curry vegan, cum ar fi curryul nostru ușor de spanac, naut și cartofi.

Pentru mai multe opțiuni vegetale, consultați curry vegetarian, ardei iute vegetarian, paella vegetariană si altul rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de cocos 1 lingură, pentru prăjire
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, tocate
  • ghimbir bucată de mărimea degetului mare, tocată
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • pasta de curry massaman 6 linguri, (am folosit Blue Dragon)
  • lemongrass 1 tulpină, curățată și tocată
  • ardei iute roșu 1, tocat mărunt
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • cartofi 400g, tăiate în bucăți
  • frunze de tei kaffir 3
  • bat de scortisoara 1
  • piure de tomate 1 lingură
  • zahăr de palmier sau zahăr brun moale deschis 1 lingură
  • tei 2, 1 suc și 1 de servit
  • jackfruit 400g tablă, scursă și tocată în bucăți de mușcătură
  • arahide sărate 100g, tocate aproximativ, plus 30g pentru partea superioară
  • coriandru o mână de frunze, pentru a servi
  • orez de iasomie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul de nucă de cocos într-o tigaie largă mare și prăjiți ceapa timp de 10 minute până se înmoaie și începe să devină aurie.

  • Pasul 2

    Adăugați usturoiul, ghimbirul și semințele de chimen și prăjiți încă 5 minute. Adăugați pasta de curry, iarba de lămâie și ardeiul iute și gătiți câteva minute până se încorporează.

  • Pasul 3

    Se toarnă laptele de cocos și 150 ml de apă și se fierbe timp de 5 minute. Apoi adăugați cartofii, frunzele de tei, sucul de 1 tei și bățul de scorțișoară și fierbeți timp de 20 de minute. Adăugați piureul de roșii și zahărul și, odată amestecate, reduceți focul, adăugați fructul de jack și fierbeți din nou timp de încă 10 minute. După ce jackfruit-ul s-a înmuiat, împărțiți-l în bucăți cu partea unei linguri și adăugați arahide tocate. Adăugați un strop de apă dacă doriți să o faceți mai plăcută.

  • Pasul 4

    Finalizați cu alune în plus împrăștiate deasupra, frunze de coriandru și o vară de stoarcere suplimentară, dacă doriți. Se servește cu orez de iasomie.

.
#Vegan #jackfruit #massaman #curry
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *