Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Tofu tikka masala_Alpro

Vegan tofu tikka masala

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Recreați acasă versiunea vegană a acestui clasic preferat de luat masa, folosind tofu în loc de pui și Alpro Plain Big Pot în loc de cremă


Ingrediente

  • tofu ferm Bloc de 400g, drenat
  • naans sau orez a servi

PENTRU MARINADĂ

  • ghimbir ras fin pentru a face 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • Alpro Plain Big Pot 200g
  • tandoori masala sau boia (nu se afuma) 2 lingurițe
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • coriandru 1 linguriță
  • garam masala 1 linguriță
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • praf de ardei iute ¼ – ½ linguriță
  • lămâie ½, suc

PENTRU SOS

  • ulei vegetal 1 lingură
  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • migdale macinate 50g
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • coriandru 2 lingurițe
  • paprika 2 lingurițe
  • semințe de chimen 2 lingurițe
  • bat de scortisoara ½
  • schinduf măcinat 1 linguriță
  • praf de ardei iute ½ – 1 linguriță
  • păstăi de cardamom 2, învinețit
  • Alpro Migdală fără zaharuri 300ml
  • passata 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați tofu-ul scurs în bucăți de 2 cm, puneți-l într-un singur strat între câteva foi de hârtie de bucătărie și cântăriți-l cu o tocătoare grea. Se lasă la scurs aproximativ 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se amestecă ingredientele pentru marinată plus ½ linguriță sare fină într-un castron. Se amestecă ușor tofu-ul presat, asigurându-se că nu se rupe cuburile, apoi se acoperă și se răcește cel puțin 1 oră pentru a fi marinat.

  • Pasul 3

    Pentru a face sosul, încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți ceapa timp de 15 minute până când este foarte moale și începe să devină ușor aurie.

  • Pasul 4

    Presărați migdalele măcinate în ceapă și amestecați câteva minute până când migdalele încep să absoarbă o parte din umezeală și capătă o culoare mai profundă. Se amestecă usturoiul și condimentele, apoi se prăjește încă un minut până se parfumează.

  • Pasul 5

    Adăugați Alpro Almond Unsweetened, amestecați bine, apoi adăugați passata. Buleți timp de 20-25 de minute până când se îngroașă și devine sărac. Gustați, adăugând mai multe condimente dacă doriți (cum ar fi sare, piper, praf de ardei iute sau un vârf de zahăr). În această etapă, puteți acoperi și răci sosul timp de până la trei zile. Amestecați sosul pentru o masala mai cremoasă și reîncălziți cu o stropire mai multă băutură de migdale sau apă dacă trebuie să slăbiți sosul.

  • Pasul 6

    Încălziți grătarul la mare. Transferați bucățile de tofu într-o tavă tapetată cu folie, păstrând în vas orice exces de marinată. Se lasă la grătar timp de 8-10 minute, întorcându-se la fiecare câteva minute până când devin aurii, clare și se uită la margini.

  • Pasul 7

    Se amestecă tofuul carbonizat prin sos, împreună cu marinada de iaurt rezervată. Se amestecă ușor și se fierbe timp de 4-5 minute până când devin groase și cremoase, apoi se servește cu naans sau orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 358
  • Gras 21g
  • Saturează 2g
  • Carbohidrați 13g
  • Zaharuri 10g
  • Fibră 12g
  • Proteină 23g
  • Sare 1.2g
.
#Vegan #tofu #tikka #masala
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *