Tipul bucătăriei:
Vinete bhaji
- servește 4 persoane
- Uşor
Nu trebuie confundată cu ceapa prajită bhaji, această rețetă este vegană, fără gluten și cu un conținut scăzut de calorii. Făcut cu vinete și plin de condimente, acest fel de mâncare este cina perfectă pentru luni fără carne
Încercați acest bhaji de vinete, apoi verificați mai multe rețete de vinete, cum ar fi curryul nostru vegan cu vinete dhansak.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- vinete 2, tăiate în bucăți
- ulei de arahide
- ceapă 1, tocat aproximativ
- usturoi 2 cuișoare, tocate grosier
- ghimbir o bucată de măr de nucă, curățată și tocată
- bat de scortisoara 1/2
- cardamon 4 păstăi, strivite
- semințe de chimen 2 lingurițe
- ardei iute verzi 2, tocat
- turmeric măcinat 1 linguriță
- coriandru 1 lingură
- roșii coapte 4, tocat
- pasta de tamarind 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o tigaie mare, antiaderentă, la mediu. Aruncați bucățile de vinete cu 2 linguri de ulei și 1 linguriță de sare. Adăugați în tigaie și gătiți, răsucind până devin aurii și moi. Opriți căldura dacă trebuie să opriți arderea vinetelor. Când vineta și-a pierdut spongiositatea și este cu adevărat fragedă, scoateți-o.
-
Pasul 2
Puneți ceapa, usturoiul și ghimbirul într-un mic robot de bucătărie și bateți, adăugând o stropire
de apă dacă aveți nevoie să o aduceți împreună. -
Pasul 3
Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie. Când este fierbinte, adăugați scorțișoara, păstăile de cardamom și semințele de chimen și prăjiți-le un minut. Adăugați pasta de ceapă și gătiți timp de aproximativ 5 minute. Adăugați ardeiul iute și restul de condimente și gătiți timp de 2 minute. Se amestecă roșiile cu un strop de apă, apoi se acoperă și se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Adăugați înapoi vinetele cu tamarindul și fierbeți încă 10-15 minute. Se servește cu orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 197
- Gras 10g
- Saturează 2g
- Carbohidrați 17.4g
- Zaharuri 14.6g
- Fibră 9.3g
- Proteină 4.6g
- Sare 1.3g