Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie gri cu pete, acoperită cu două anghinare prăjite

Anghinare alla giudìa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru a face acest impresionant starter de anghinare prăjit. Această rețetă vine de la restaurantul italian Manteca


Încercați această rețetă de anghinare alla giudìa, apoi verificați pizza cu anghinare, pastele cu anghinare, plăcintă cu anghinare și mai multe rețete cu anghinare. Avem, de asemenea, o mulțime mai multe rețete de start ușor de ales.

Ingrediente

  • lămâie 1, plus felii suplimentare pentru servire
  • anghinare 4 mici (Tema, spiky sau baby violet) sau 2 mari
  • ulei de masline pentru prăjire adâncă

Metodă

  • Pasul 1

    Umpleți până la jumătate un castron mare cu apă rece. Tăiați lămâia în jumătate și stoarceți sucul în apă, punând și jumătățile.

  • Pasul 2

    Scoateți frunzele exterioare ale unuia dintre anghinare până ajungeți la frunzele mai moi din centru. Folosiți un cuțit de curățat sau un cuțit pentru a îndepărta pielea exterioară dură a inimii și a tulpinii.

  • Pasul 3

    Frecați anghinarea cu una dintre jumătățile de lămâie în timp ce lucrați, pentru a preveni decolorarea. Folosiți o lingură pentru a scoate sufocul păros din centru și puneți anghinarea înapoi în apa acidulată în timp ce pregătiți restul.

  • Pasul 4

    Umpleți o tigaie cu ulei nu mai mult de o treime și încălziți la 140C sau până când un cub de pâine se rumenește în 1 minut. Scoateți anghinarea din apă și uscați ușor pe cât posibil cu hârtie de bucătărie. Dacă este prea umed, uleiul va scuipa.

  • Pasul 5

    Se prăjește timp de 5-8 minute sau până când devine uniform auriu. Perforați cea mai groasă parte a bazei unei anghinare cu un cuțit – ar trebui să alunece cu ușurință când este gata. Se lasa la scurs si se raceste pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie.

  • Pasul 6

    Dati focul pana cand uleiul ajunge la 180C sau pana se rumeneste un cub de paine in 30 de secunde. Când doriți să serviți, împingeți frunzele sufocului astfel încât să semene cu o floare deschisă și prăjiți din nou timp de 1 minut până devine crocant. Se scurge din nou pe hartie de bucatarie, se condimenteaza cu sare fulgioasa si se serveste cu felii de lamaie pentru a le stoarce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 127
  • Gras 10.1g
  • Saturate 1.5g
  • Carbohidrați 4.1g
  • Zaharuri 0,8g
  • Fibră 4.4g
  • Proteină 2.6g
  • Sare 0,1g
#Anghinare #alla #giudìa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *