Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Antiguan ducana

Antiguan ducana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-5
  • Uşor

Evoluând din „dokono” din Ghana, acest fel de mâncare celebrant din Caraibe solicită făină de porumb, dovleac sau cartof dulce, stafide și condimente proaspete, îndulcite cu zahăr și nucă de cocos, apoi înfășurate și aburite în frunze de bananier


Încercați rețeta Ducana Antiguan a lui Keshia Sakarah pentru o cină alternativă de Crăciun sau încercați curcanul original Flava.

Autorul rețetei Keshia Sakarah, bucătar și proprietar al Caribe ‘, un restaurant autentic de mâncare de stradă din Caraibe, cu sediul la Pop Brixton din Londra, este, de asemenea, un scriitor de mâncare și comentator cultural. „Sărbătoresc mâncarea și cum este o parte importantă a culturii și identității noastre, începând cu moștenirea mea din Caraibe”, spune ea.

„Cultura caraibiană este foarte diversă și complexă, înrădăcinată în tradiția vest-africană, cu influențe din stăpânirea colonială europeană și din obiceiurile asiatice. Ducana antiguană, precum și multe feluri de mâncare din insule, împărtășesc această narațiune … Sfântul Kitts și Nevis, iar Sfântul Vincent și Grenadine numesc și acest fel de mâncare ducana, în timp ce este denumită „conkie” în Barbados, „kankie” în Guyana, „leagă o frunză” sau „trage albastru” în Jamaica și „plătește-mă” în Sfânta Lucia și Trinidad. Această rețetă este specială, deoarece insulele au adoptat-o ​​ca fel de mâncare de sărbătoare. Mulți îl gătesc în timpul Crăciunului, în timp ce Barbados o face special pentru a-și sărbători independența. Este un exemplu minunat de tehnici ingenioase de gătit africane și a modului în care și-au păstrat esența, dar s-au adaptat pentru a utiliza ingredientele disponibile în condiții tragice. Veți avea nevoie de un abur pentru această rețetă – puteți înlocui frunzele de banană cu folie căptușită cu o bucată de hârtie de copt. Pentru a face aceste vegane, înlocuiți laptele evaporat cu laptele vegetal și untul cu grăsime vegetală. ”

Ingrediente

  • frunze proaspete de bananier pentru ambalare
  • făină simplă 100g
  • făină de porumb 150g
  • zahăr muscovado maro închis 60g
  • scorțișoară măcinată 2 lingurițe
  • nucşoară ras pentru a face 1 lingurita
  • dovleac sau cartof dulce 120g, ras fin
  • nucă de cocos proaspătă sau deshidratată 100g, ras fin
  • lapte evaporat 120ml
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • unt 2 linguri, înmuiate
  • stafide sau sultane 50g
  • ulei vegetal pentru frunzele de bananier

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți frunzele de banană tăindu-le în bucăți de 30cm x 20cm, apoi clătiți-le și lăsați-le deoparte să se usuce.

  • Pasul 2

    Se amestecă făina, făina de porumb, zahărul, scorțișoara, nucșoara și ½ linguriță de sare într-un castron, apoi se adaugă dovleacul ras și nuca de cocos și se combină bine. Adăugați treptat laptele și extractul de vanilie, amestecând în timp ce turnați pentru a evita eventualele cocoloașe, până se formează un amestec umed. Împingeți untul, urmat de stafide. Se răcește până când sunteți gata să umpleți frunzele de bananier.

  • Pasul 3

    Pregătiți aburiul și lăsați apa să fiarbă la foc mic.

  • Pasul 4

    Pentru a umple frunzele de bananier, puneți o frunză pregătită pe o suprafață plană, turnați puțin ulei pe mâini, apoi frecați ușor pe frunză. Adăugați câteva linguri de amestec în centrul frunzei. Formați aluatul într-o formă de bușteni cu mâinile, păstrându-l în centrul frunzei. Pentru a sigila, pliați cele mai lungi părți orizontale în centru, acoperind în întregime aluatul, apoi pliați ambele capete în centru. Cravată în centrul coletului în formă de cruce folosind șir de bucătărie pentru a vă asigura că nu există părți deschise.

  • Pasul 5

    Repetați până se epuizează tot amestecul, apoi puneți coletele în interiorul aburului unul peste altul timp de 30-40 de minute.

  • Pasul 6

    Ducana este gata când aluatul este opac și ușor ferm. Bucurați-vă singuri sau cu pește sărat și antruba (gombă tocată cu vinete).

Informatii nutritionale

  • Kcals 435
  • Gras 17.2g
  • Saturează 11.2g
  • Carbohidrați 59.1g
  • Zaharuri 22.9g
  • Fibră 5g
  • Proteină 8.1g
  • Sare 0,7g
.
#Antiguan #ducana
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast